Οχι από το Περιφερειακό Συμβούλιο στα νέα διόδια στα Τέμπη- «Παρών» ψήφισε η Μ. Χρυσοβελώνη

10:43 28/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πλήρη αντίθεση του στη λειτουργία νέων διοδίων στα Τέμπη εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, όπως προέκυψε και από τη χθεσινή συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα. Μοναδική εξαίρεση η υφυπουργός Υποδομών, επικεφαλής της παράταξης «θεσσαλια Η Γη μας» Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία ψήφισε «παρών»

Οπως τόνισε στην εισήγηση του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός η αρχική σύμβαση του 2007 δεν προέβλεπε τη μετεγκατάσταση των διοδίων του Πυργετού στην Κοιλάδα των Τεμπών αλλά προέκυψε με τη τροποποίηση της σύμβασης το 2013.

Η λειτουργία

των νέων διοδίων ωστόσο αποκλείει την ύπαρξη παράπλευρου οδικού δικτύου (χωρίς διόδια) για τους πολίτες, όρος απαράβατος σύμφωνα με την αρχική σύμβαση του έργου.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τους κατοίκους της περιοχής ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ιδιαιτερότητα της Κοιλάδας η οποία βρίσκεται σε θέση Natura και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Την αντίθεση των δημοτών τους στη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων μετέφεραν στη συνεδρίαση οι δήμαρχοι Τεμπών Κ. Κολλάτος και Αγιάς Αντ. Γκουντάρας. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Τεμπών έχει συγκαλέσει για αύριο ευρεία σύσκεψη για το θέμα, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι βουλευτές του νομού και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα