Ο Τσακαλώτος στο συνέδριο του Economist: Χρειάζεται σαφήνεια για τα μακροπρόθεσμα μέτρα

17:24 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαφή προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους ζήτησε από τους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ στη Φρανκφούρτη.

Ολοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ικανοποιητική σαφήνεια για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα προκειμένου να μπει η χώρα σε ένα δρόμο βιωσιμότητας του χρέους, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα οι αποφάσεις αυτές να ληφθούν στο

Γιούρογκρουπ και να μην αναβληθούν.

Την ανάγκη διευθέτησης του ζητήματος του χρέους ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας επισήμανε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστια πρόοδο από το 2010.

Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει εξέφρασε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Νωρίτερα ο Μπενουά Κερέ, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έθεσε τον προσδιορισμό των μέτρων για το χρέος ως προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα