Ο Τραμπ επιλέγει να συνεργαστεί με τον ειδικό ανακριτή Μιούλερ

09:50 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, μετά την πρόσφατη απαγγελία κατηγοριών κατά τριών πρώην συνεργατών της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η στρατηγική της συνεργασίας με τον Μιούλερ που έχει αποφασίσει ν’ ακολουθήσει ο Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του πρώην υπεύθυνου στρατηγικής, Στιβ Μπάνον, σχολιάζει το CNN.

Ο Μπάνον υποστηρίζει την υιοθέτηση μιας σκληρής

γραμμής από τον πρόεδρο έναντι του ειδικού ανακριτή, ενώ ο ίδιος συνομίλησε με τον Τραμπ μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της απαγγελίας των κατηγοριών. Ο πρώην βασικός στρατηγιστής του Τραμπ, τον συμβούλευσε να σκληρύνει την στάση του, σύμφωνα με πηγή που έλαβε γνώση για την συζήτηση αυτή.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ ενθάρρυνε τον Μπάνον να έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια αποδόμησης της δημόσιας εικόνας του Μιούλερ, ενώ ο πρόεδρος, ξεκαθάρισε χθες στους συμβούλους του, ότι δεν υιοθετεί την στρατηγική της σκληρής γραμμής που του προτάθηκε.

Καθώς ο Λευκός Οίκος καλείται να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη νέα πραγματικότητα που προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την έρευνα που σχετίζεται με πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στον προεκλογικό αγώνα του 2016, ο πρόεδρος Τραμπ λαμβάνει αλληλοσυγκρουόμενες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης. Η νομική του ομάδα και η στρατηγική της μη σύγκρουσης με τον Μιούλερ, έχει την υποστήριξη του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, αλλά και μελών της οικογένειας του, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της δυναμικής αλλά και των εσωτερικών ισορροπιών που διαμορφώνεται στην κλειστή ομάδα συνεργατών του Τραμπ.

Μετά την κριτική που άσκησε ο Μπάνον, ο Τάι Κομπ, νομικός και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, επανέλαβε την δήλωσή του ότι ο πρόεδρος δεν έχει σχέδια για την αλλαγή της στάσης του έναντι του Μιούλερ. «Πιστεύω ότι τα γεγονότα στην υπόθεση αυτή, υπαγορεύουν την πορεία χειρισμού της, ενώ αυτό συμβάλλει στην επιτάχυνση της έρευνας του ειδικού ανακριτή και κυρίως, στην επίτευξη ενός ουσιαστικού συμπεράσματος,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κομπ.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα