Ο θάνατος του εμποράκου

10:07 22/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μανώλης Παπαδόπουλος διατηρεί κατάστημα με είδη υπόδησης στην Κομοτηνή και παρατηρεί την κίνηση των καταναλωτών χρόνο το χρόνο να μειώνεται μην βλέποντας κάτι που θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή την καθοδική πορεία.

«Γνωρίζετε τι φταίει» μας λέει στο τέλος μια «άκεφης» ημέρας, χωρίς πελάτες και χωρίς κατανάλωση στο μαγαζί του. «Δεν είμαι αισιόδοξος, τουλάχιστον να μείνει όπως είναι η κατάσταση να μην πάει χειρότερα, γιατί πολύ φοβάμαι και τα χειρότερα».

Σύμφωνα με τον κο Παπαδόπουλο η αγωνία του ίδιου και

των συναδέλφων του είναι καθημερινή. «Όσο συνεχίζονται τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία, στους πολίτες, θα συνεχίζονται και σε μας, στην αγορά κι αυτό φαίνεται» δηλώνει αποκαλύπτοντας ότι πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάποιοι λίγοι συνταξιούχοι, συνεχίζουν να κάνουν κι αυτές τις λίγες αγορές, «μειωμένες σε σχέση με άλλα χρόνια, αλλά αυτό είναι το πελατολόγιο της Κομοτηνής, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος τουρίστας να ψωνίσει στην πόλη » δηλώνει προσθέτοντας «δεν περιμένω να έρθουν Βούλγαροι να ψωνίσουν από το μαγαζί μου όταν κι αυτοί είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς.»

Βούλγαροι και Τούρκοι επισκέπτες, που περνούν κατά χιλιάδες από τα τελωνεία σε Ροδόπη και Έβρο, δεν ενδιαφέρονται για την αγορά της Κομοτηνής υποστηρίζει ο κος Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι όσοι έρχονται στην περιοχή προτιμούν την παραλιακή ζώνη και τη διασκέδασή τους. Έτσι, οι καταστηματάρχες της πόλης περιμένουν την επόμενη μέρα, αφού πρώτα κλείσουν τους λογαριασμούς τους με την σημερινή.
Φώτο:Μανώλης Παπαδόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Ο θάνατος του εμποράκου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα