Ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς της Μεσογείου

18:22 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε από την Ελασσόνα ο Αλγερινός Βέρβερος τραγουδοποιός Yelas, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας μαζί με την πιανίστα, δασκάλα μουσικής Αλ. Τσούκη και τον εκπαιδευτικό και τραγουδιστή Δρ. Στ. Τάτσιο για τη συναυλία που δόθηκε την περασμένη Κυριακή με τίτλο «ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ». Επρόκειτο για μια συναυλία με λαϊκά τραγούδια από όλες τις Μεσογειακές χώρες την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης, Λόγου και δράσης της επαρχίας Ελασσόνας.

Το ταξίδι στη Μεσόγειο περιέλαβε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια

από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κάτω Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Ισραήλ, τα οποία απέδωσαν επί σκηνής ο Αλγερινός τραγουδοποιός Yelas, η δασκάλα μουσικής και πιανίστα Αλεξάνδρα Τσούκη και ο εκπαιδευτικός και τραγουδιστής Δρ Στέργιος Τάτσιος.
Ο Yelas δήλωσε γοητευμένος από τους ανθρώπους της Ελασσόνας και το φυσικό τοπίο του Ολύμπου στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να έρθει και του χρόνου στην Ελασσόνα για να τραγουδήσει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μάλιστα ο Αλγερινός τραγουδοποιός επεσήμανε ότι ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει τους λαούς της Μεσογείου, αφού από αρχαιοτάτων χρόνων, οι λαοί της Μεσογείου είχαν συνεργασίες στον εμπορικό τομέα αλλά και στον πολιτισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια συναυλία ανέβηκε και χθες στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, με την αφιλοκερδή προσφορά των καλλιτεχνών υπέρ του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης, ενώ την εβδομάδα που διανύουμε θα ταξιδέψει στην Αθήνα.
Ο Yelas, έρχεται από το Παρίσι, όπου ζει, είναι Βέρβερος και κατάγεται από την ορεινή Καβυλία της Αλγερίας αλλά έχει κάνει διεθνή καριέρα στη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Ο Yelas, συμπράττει, για πολλοστή φορά, με το μουσικό ντουέτο »Μεσόγειος», με το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές κοινές συνουλίες στην Ελλάδα. Το μουσικό ντουέτο »Μεσόγειος» ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα, από την Αλεξάνδρα Τσούκη και τον Δρ. Στέργιο Τάτσιο, και, μέχρι σήμερα, έχει δώσει δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα