Ο Πανθεσαλλικός Σύλλογος Ανάπηρων Πολιτών σε συλλαλητήριο στη Θεσ/νικη

11:56 26/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.) συμμετέχει σύσσωμος με το σύνολο των φορέων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας στο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Συμμετέχουμε εμείς, οι Θεσσαλοί με αναπηρία,

οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειες μας, για να ενώσουμε την φωνή διαμαρτυρίας μας μαζί με τους φορείς του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, πέραν της ανάδειξης των προβλημάτων που αφορούν αποκλειστικά τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειες τους και τους χρονίως πάσχοντες, καταδικάζουμε την άνιση μεταχείριση και τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και διεκδικούμε να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας ότι, η Αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επισημαίνει ο Θανάσης Πατσιούρας, πρ. του Πανθεσσαλικού Συλλόγου.

Ο Ράλλης Τσιουλάκης, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ότι δεν υπάρχει τίποτα αποτυπωμένο, παρά μόνο προφορικές δεσμεύσεις για μη περικοπή σε συντάξεις – επιδόματα από 1/1/2019.

Τα προνοιακά επιδόματα λογίζονται ως εισόδημα και τα άτομα με αναπηρίες μένουν εκτός από μέτρα στήριξης που δικαιούνται λόγω υπέρβασης εισοδήματος, όπως η εγγραφή παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, οι μετεγγραφές φοιτητών, η λήψη κοινωνικού μερίσματος, η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, το επίδομα στέγασης, η παροχή κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος κ.λπ, ανέφερε ο κ.Τσιουλάκης.

Οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι ζητούν τα επιδόματα να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από τον υπολογισμό τους στα εισοδηματικά όρια και κριτήρια που μπαίνουν σε μέτρα στήριξης των πολιτών και όπως σωστά δεν υπολογίζονται ως εισόδημα για το ΚΕΑ, να μην υπολογίζονται ως εισόδημα σε καμία περίπτωση, δεδομένου ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν αποτελούν βιοποριστικό εισόδημα, η χορήγησή τους αφορά στην κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που επιφέρει η αναπηρία.

«Από το 2020 λήγει η περίοδος προσαρμογής και χάριτος προς όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε και από εκεί και πέρα κάθε πολίτης με αναπηρία θα καταφεύγει στα δικαστήρια, εαν θεωρεί ότι δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο Ράλλης Τσιουλάκης, πρόεδρος της περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα