Ο Παναγιώτης Κούστας μιλάει στην ΕΡΤ Χανίων για το διήμερο : «Άμεση Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση» (ηχητικό)

14:50 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διήμερο με θέμα: «Άμεση Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Στο πλαίσιο αρχών της Ανοιχτής Οργανωτικής Επιτροπής του διημέρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ως κοινωνία μιας χρεοκοπημένης χώρας, η επιτακτική ανάγκη είναι ο προσανατολισμός για έξοδο από αυτές. Το σύστημα αν και αποκαλείται δημοκρατικό, εν τούτοις είναι ολιγαρχικό, διότι κυβερνούν

οι ολίγοι, και όχι οι πολλοί, όχι η κοινωνία. Στη διάρκεια των συζητήσεων του διημέρου θα γίνει προσπάθεια να διευκρινισθεί τι είναι η άμεση δημοκρατία ως πολίτευμα, ως καθεστώς, ως πρόταγμα, ως διαδικασία και ως κοινωνία. Παράλληλα θα γίνει συζήτηση για το πώς μπορεί να χαραχθεί ο δρόμος προς αυτήν, τι είδους θεσμικές αλλαγές χρειάζονται και ποιες είναι εφικτές, με ιδιαίτερη αναφορά στην χρεοκοπημένη Ελλάδα. Η δύναμη, τονίζεται στο Πλαίσιο Αρχών του διημέρου, γεννιέται μόνον όταν οι άνθρωποι συνασπίζονται για να δράσουν, και εξαφανίζεται όταν οι άνθρωποι διασκορπίζονται και εγκαταλείπουν ο ένας τον άλλον.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων το μέλος της Ανοιχτής Οργανωτικής Επιτροπής ,Παναγιώτης Κούστας, αναφέρθηκε στο διακύβευμα του διημέρου και στις προσδοκίες των διοργανωτών.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Παναγιώτη Κούστα:

The post Ο Παναγιώτης Κούστας μιλάει στην ΕΡΤ Χανίων για το διήμερο : «Άμεση Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση» (ηχητικό) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα