Ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση, η Σπάρτη απέδειξε ότι έχει μέλλον

10:01 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μία τυπική-επαγγελματική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός, κέρδισε χθες με 1-0 μέσα στη Σπάρτη την τοπική ομάδα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στον 2ο όμιλο, ως πρώτος, με τρεις νίκες και χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα εις βάρος.

Το παιχνίδι έγινε κάτω απ’ το κλίμα των όσων έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες

ώρες στη Σπάρτη με την απόφαση του χρηματοδότη Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να απεγκλωβιστεί απ’ τα διοικητικά της ΠΑΕ. Τον μέτριο σε θέαμα αγώνα, παρακολούθησαν γύρω στους 1500 φιλάθλους.
Όλοι τους υποστήριξαν με θέρμη την τοπική ομάδα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο νεαρός Μανθάτης, στο 66ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Φελίπε Πάρντο και επαφή της μπάλας σε κεφάλι αμυντικού της Σπάρτης.

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο να φτιάξει ευκαιρίες και μόνο στο πρώτο 20 λεπτό του β μέρους μπόρεσε και πέτυχε κάποια ρήγματα απ’ την δεξιά πλευρά με τον Πάρντο που βρήκε διάδρομο και απείλησε την άμυνα της Σπάρτης.

Οι γηπεδούχοι, έπαιξαν καλά και χτύπησαν στα ίσια το παιχνίδι. Πίεσαν ψηλά και ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει κάθετες μπάλες και να παίζει-μοιραία-παράλληλα και μόνο με κατοχή, πάσες και αργή ανάπτυξη.

Εάν η Σπάρτη, έβρισκε ένα τέρμα στις αντεπιθέσεις, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Οι Λάκωνες ήθελαν ένα θετικό-ιστορικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για να πάρουν την πρόκριση, αλλά περισσότερο να το αφιερώσουν στον ηγέτη τους, μετά και τα όσα έχουν γίνει.

Πέρα απ’ όλα αυτά, στο τέλος γνώρισαν την αποθέωση απ’ τους οπαδούς τους. Ο Ολυμπιακός, χωρίς να φορτσάρει, έβγαλε την υποχρέωση, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής του, Πάουλο Μπέντο, είχε την ευκαιρία να «δει» τους νεαρούς άσους που χρησιμοποίησε, αλλά και να βγάλει συμπεράσματα και για κάποιους άλλους παίκτες.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα