Ο Μ. Τζελέπης προσκαλεί ξανά τον Π. Καμμένο σε δημόσια συζήτηση για τα Στρατόπεδα του Δήμου Σερρών

14:26 27/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δημόσια συζήτηση προσκαλεί ξανά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για τα στρατόπεδα » Εμμανουήλ Παππά» και » Παπαλουκά» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ Μιχάλης Τζελέπης, με Επίκαιρη Ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή. Ο βουλευτής υπογραμμίζει

ότι, στην τοποθέτησή του στο Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», στις 21 Ιουνίου 2016, τόσο ο ίδιος ο Υπουργός όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωναν από το βήμα της Βουλής ότι τα Στρατόπεδα του Ν. Σερρών «Εμμανουήλ Παππά» και «Παπαλουκά» εξαιρούνταν από τα άρθρα 10 και 11 του τότε συζητηθέντος Νομοσχεδίου και δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των υπό αξιοποίηση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Διαβεβαίωναν μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ότι για τα Στρατόπεδα αυτά ισχύουν οι προϊσχύουσες συμφωνίες και δεν καταργούνται.

Στις 16 Νοεμβρίου 2016 ο Δήμος Σερρών έλαβε σχετικό έγγραφο το οποίο ανακοινώνει στους εμπλεκόμενους φορείς ότι η Συμφωνία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων ξεκινάει από μηδενική βάση.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν θα τηρήσει την δέσμευση που πραγματοποίησε για την τήρηση των συμφωνιών για τα στρατόπεδα «Εμμανουήλ Παππά» και «Παπαλουκά» , όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε θα παραχωρηθούν τα Στρατόπεδα στην κυριότητα του Δήμου Σερρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα