Ο ΛΑΓΗΕ έχει εξοφλήσει το 87% των εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. για τον Φεβρουάριο

12:12 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. μηνός Φεβρουαρίου 2016, με πληρωτέο ποσό έως και 10.052,11 ευρώ αναφέρει ανακοίνωση του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Με τις νέες εντολές που έδωσε σήμερα ο ΛΑΓΗΕ προς τις Τράπεζες για εξόφληση 1.220 εγκαταστάσεων θα έχουν συνολικά εξοφληθεί 87% του συνόλου των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Φεβρουάριο, τονίζει.

Σημειώνεται

ότι ο ειδικός λογαριασμός που τηρεί ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΛΑΓΗΕ) και μέσω του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) είναι ελλειμματικός, πλησιάζοντας σωρευτικά τα 190 εκ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ Μιχάλης Φιλίππου τόνισε στη Μόνιμη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι τα έσοδα είναι μειωμένα.

Το τελευταίο οφείλεται στα μειωμένα έσοδα από το ειδικό τέλος ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουν οι πελάτες της ΔΕΗ και άλλων προμηθευτών και τα οποία αποδίδονται στη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικού. Επίσης, οφείλεται στη συρρίκνωση των εσόδων από την εκποίηση δικαιωμάτων ρύπων στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης και στη μείωση των εσόδων από το ειδικό τέλος λιγνίτη, λόγω μείωσης της παραγωγής από την ΔΕΗ εκτός των άλλων.

Επισημαίνεται ότι ο λογαριασμός του ΛΑΓΗΕ καλύπτει την διαφορά μεταξύ της εγκεκριμένης τιμής για κάθε κατηγορία Α.Π.Ε. και της χονδρικής τιμής που είναι η Οριακή Τιμή Συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα