«Ο Κύριος Τιμόθεος και το Χαμένο Πετράδι της Γνώσης»

15:49 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θεάτρου», για τη φετινή Χειμερινή περίοδο 2017, ετοιμάζει και θα ανεβάσει το έργο για παιδιά, του Στέφανου Κοσμίδη «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μπαλαμώτη.


Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από τους συντελεστές της παράστασης τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα έργο που προσφέρει γνώσεις και δίνει τη δυνατότητα στη διάσωση της προφορικής παράδοσης.
Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Βιβή Τσεκούρα μίλησε με κολακευτικά λόγια για την αξία του έργου, τονίζοντας ότι «πρόκειται

για να παραμύθι για τη σοφία της γλώσσας, το θάρρος και την αυτοεκτίμηση, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα όπου όλα συμβαίνουν στη σκηνή σαν παιχνίδι. Μια παράσταση που μιμείται τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά, τον τρόπο που δημιουργούν με τη φαντασία τους.

Βασίζεται σε γνωστές και άγνωστες παροιμίες και μέσα από αυτή, οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη του παραμυθένιου ταξιδιού ανακαλύπτοντας τη δύναμη που κρύβουν οι παροιμίες.… Τα παιδιά με αφορμή την παράσταση θα έρθουν σε επαφή με τον πλούτο της γλώσσας μας και της σοφίας που εμπεριέχεται. Θα συμμετάσχουν διαδραστικά στην εξέλιξη του ταξιδιού ανακαλύπτοντας την δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Η παράσταση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διάσωση της προφορικής παράδοσης του τόπου ως στοιχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρεί να συνδέσει το σημερινό παιδί με την προφορική σοφία του λαού και ειδικότερα τις παροιμίες, προσφέροντας στούς μαθητές ένα ακόμα εργαλείο για να γνωρίσουν καλύτερα το γλωσσικό παρελθόν του τόπου μας.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Μπαλαμώτης που επεσήμανε ότι ανδρώθηκε στο Θεσσαλικό Θέατρο όπου τώρα έχει την τιμή να σκηνοθετεί ο ίδιος, ευχαριστώντας όλους αυτούς που του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται για την παράσταση που έχει πολλά να προσφέρει.
Ακολούθησε τοποθέτηση από τον Γιάννη Κατρανίτσα που έχει τα σκηνικά της παράστασης , την Ελένη Στρούλια τα κοστούμια και τον Ευριπίδη Μπέκο που κλήθηκε για την μουσική παραγωγή. Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης «Ο κύριος Τιμόθεος και το Χαμένο Πετράδι της Γνώσης» είναι: Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ Σκηνοθεσία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ Σκηνικά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΑΣ Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΟΥΛΙΑ Μουσική: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ Χορογραφία: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΡΗΟΓΛΟΥ Φωτισμοί: ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Μουσική παραγωγή & «Saund designer»: ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΕΚΟΣ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ: 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι στο «Θέατρο του Μύλου», θα δοθεί η πρώτη παράσταση για κοινό.
Την παράστασή, θα παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων, (Δημοτικά Σχολεία & Γυμνάσια) που είναι άλλωστε και ένας από τους στόχους του «Θεσσαλικού Θεάτρου».
Οι οργανωμένες παραστάσεις για τα Σχολεία, θα αρχίσουν από την ΔΕΥΤΕΡΑ: 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2017 και θα μπορούν να δίνονται όπως πάντα πρωϊνές ώρες, από ΔΕΥΤΕΡΑ έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, με τιμή εισιτηρίου για κάθε μαθητή 4 €.
Πρεμιέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ: 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 12 M.M- Λήξη: 22/3/2017)
Οργανωμένες παραστάσεις για τα Σχολεία
Από την: ΔΕΥΤΕΡΑ: 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2017
Πρωϊνές ώρες: Από ΔΕΥΤΕΡΑ έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
Τιμή εισιτηρίου για κάθε μαθητή: 4 €.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410-533417
Υπεύθυνη παραστάσεων -Κυρία: Ειρήνη Πλάδα
για κρατήσεις θέσεων & για οργανωμένες Σχολικές παραστάσεις.
Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι Ηθοποιοί: ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΤΖΑ, ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΜΑΚΡΙΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΝΤΟΣ, ΑΛΙΚΗ ΤΣΑΚΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα