Ο Φ.Προβής για κάλυψη κενών – απόσπαση εκπαιδευτικών

12:34 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το γεγονός ότι ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, στα σχολεία της Β/θμιας του νησιού αυτή τη στιγμή λείπουν πάνω από 50 καθηγητές σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα κανένα σχολείο να μη μπορεί να λειτουργήσει κανονικά», επισήμανε με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου Φ.Προβής.

Ανέφερε,

πως «η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από το γεγονός ότι για τουλάχιστον 8 χρόνια δεν έχουν γίνει διορισμοί, ενώ το Υπουργείο Παιδείας καλύπτει τα κενά με αναπληρωτές, καθυστερώντας την πρόσληψή τους, με αποτέλεσμα τα σχολεία να αδυνατούν να λειτουργήσουν»

Όπως είπε, ο κ.Προβής, «απαιτούμε μαζικούς διορισμούς ώστε να καλυφθούν πλήρως όλα τα κενά – όλα τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών».

Πρόσθεσε, ότι, «καλούμε σε σύσκεψη τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του νησιού, την Ένωση Γονέων, τα 15μελή και τα 5μελή την Πέμπτη 12/10/2017 και ώρα 20.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕΖ (Ευγενίδου 5 στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου), προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να οργανώσουμε τον κοινό μας αγώνα για κάλυψη-εδώ και τώρα-όλων των κενών».

Επίσης, για το ζήτημα των αποσπάσεων, ο κ.Προβής, τόνισε πως «το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο, σε συνέχεια του χαμηλού ποσοστού των μεταθέσεων, εξακολουθεί την πολιτική του εμπαιγμού απέναντι στους εκπαιδευτικούς, δίνοντας αποσπάσεις με το σταγονόμετρο, τη στιγμή που τα λειτουργικά κενά είναι τεράστια σε μεγάλο αριθμό περιοχών. Έτσι, συνάδελφοι που για χρόνια βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, εξακολουθούν να μένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα δυνατότητα να απεγκλωβιστούν».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕΖ, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της για μηδενικούς διορισμούς, προσπαθεί επί της ουσίας να «απλώσει» τα κενά σε όλη τη χώρα, μόνο και μόνο για να μη φαίνεται η «γύμνια» της πολιτικής της, που καταδικάζει συναδέλφους μονίμους να ζουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, συναδέλφους αναπληρωτές να κυνηγούν το διορισμό γυρνώντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τους μαθητές να χάνουν χιλιάδες ώρες εβδομαδιαίως από την πολιτική αδιοριστίας που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά».

Τέλος, η ΕΛΜΕΖ, αναφέρει ότι «απαιτούμε άμεση διενέργεια νέας φάσης αποσπάσεων που να ικανοποιεί όλες τις αιτήσεις, εφόσον υπάρχουν λειτουργικά κενά και μαζικούς μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλα τα κενά, ώστε να μη χάνεται ούτε μία ώρα μάθημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα