Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Ζάκυνθο

13:51 5/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ζακύνθου κ.Διονυσίου η ακολουθία του όρθρου των Θεοφανείων.

Μετά το τέλος του όρθρου, στις 8 το βράδυ, ο μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον ιερό κλήρο, τις αρχές και το λαό, θα μεταβεί επίσημα στο μητροπολιτικό μέγαρο, όπου θα ψαλούν, κατά το τοπικό έθιμο, τα «Φώτα» από το ζακυνθινό εκκλησιαστικό αναλόγιο «Θεόδωρος Κουρκουμέλης-Κοθρής», υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Μαρίνου.
Στην

συνέχεια ο μητροπολίτης θα απευθύνει επίκαιρη ομιλία στον λαό. Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, εορτή των Θεοφανείων, στις 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό και ακολούθως η ακολουθία του μεγάλου αγιασμού.
Τέλος, κατά τις 11.15 το πρωί, θα ξεκινήσει λιτανεία από τον μητροπολιτικό ναό προς την κεντρική αποβάθρα του λιμανιού, όπου και θα γίνει η τελετή της καταδύσεως του τιμίου σταυρού στη θάλασσα και του αγιασμού των υδάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα