Ο Δήμαρχος Κυθήρων στην ΕΡΡΤ Χανίων… Το «Βιτσέντζος Κορνάρος» δεν πρόκειται να επανέλθει (audio)

08:42 8/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του «Βιτζέντζος Κορνάρος» και για το διάστημα έως τις 17 Ιουλίου. Στην λιτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι το πλοίο » παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου λόγω μη αποκατάστασης τεχνικής βλάβης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Δημαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο

πλοίο έχει πολύ μεγάλη βλάβη και βρίσκεται στο Πέραμα, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν απολυθεί.. Το κόστος αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης είναι προφανώς απαγορευτικό για την εταιρεία, η οποία σε περίπτωση οριστικής απόσυρσης και μη αντικατάστασής του, θα πρέπει να καταβάλλει ρήτρα 500.000 ευρώ, τόνισε ο κ. Χαρχαλάκης, ο οποίος εκτιμά ότι με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της η ΛΑΝΕ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων εξέφρασε την απαισιοδοξία του ως προς την πιθανότητα αποκατάστασης της επιδοτούμενης γραμμής Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος και κάλεσε όσους πολίτες (επαγγελματίες ή επισκέπτες) θίγονται από αυτή την κατάσταση, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της εταιρείας.

Παράλληλα, ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, και τον καλεί να απαντήσει για ποιο λόγο επιτρέπει την ακτοπλοϊκή απομόνωση των Κυθήρων.

Επισημαίνει πως «εδώ και ένα μήνα το μόνο ταξίδι στα Κύθηρα, που μπορεί να γίνει με καράβι από τον Πειραιά είναι μέσα από τη φαντασία του επίδοξου, αλλά ατυχήσαντα επισκέπτη. Το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος της εταιρίας ANEK LINES έχει να φανεί στα Κύθηρα από τις 10 Ιουνίου και παραμένει μυστήριο, εάν και πότε θα ξεκινήσει».

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Κυθήρων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα