«Ο Χορός στη Λατινική Αμερική»- Ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

01:18 15/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε δεκατρία ωριαία επεισόδια. Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3 μπορούν να παρακολουθήσουν το επεισόδιο «Candombe».

Η Νότια Αμερική χορεύει με την γοητεία και την μεταδοτικότητα του Jean-Marc Généreux (χορευτή και χορογράφου ballroom χορών και βασικού κριτή στον διαγωνισμό «Dance with the stars» της TF1). Είναι ένας πραγματικός σόουμαν που μεταδίδει τον χορό και σπέρνει τον ρυθμό και την τρέλα του όπου βρίσκεται. Σε αυτή την διασκεδαστική και

γρήγορη σειρά ντοκιμαντέρ, ο Jean-Marc Généreux πηγαίνει σε τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής – την Αργεντινή, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη – προκειμένου να δονήσει στους ρυθμούς του αυτό το κομμάτι του πλανήτη. Όπου πηγαίνει, μοιράζεται το πάθος του για τον χορό με τους ανθρώπους που συναντά.

Candombe : Θα διασχίσουμε το Rio de la Plata, που εδώ ονομάζεται «ασημένιο ποτάμι» και χωρίζει την Αργεντινή από την Ουρουγουάη, για να φτάσουμε στο Μοντεβιδέο όπου το τάνγκο είναι θρύλος. Ένας άλλος χορός, ωστόσο, με βαθιές ρίζες στην Ουρουγουάη είναι το Candombe, ένας χορός με αφρικανικές ρίζες, η κυρίως έκφραση της μαύρης κοινότητας στο Μοντεβιδέο. Αυτός ο χορός διαδίδεται όλο και περισσότερο δεδομένου ότι, τη δεκαετία του ’90, αποτελούσε έναν τρόπο έκφρασης της νεολαίας στην Ουρουγουάη. … Επειδή όλοι χορεύουν!

Παραγωγή: Γαλλίας-Καναδά, 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα