Ο Χάρι Πότερ ανέβηκε και στο θέατρο

11:30 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδι» στο Grand Palace Theatre του Λονδίνου. Η παράσταση θεωρείται η όγδοη συνέχεια της σειράς της λογοτεχνικής και κινηματογραφικής περιπέτειας του αγαπημένου μάγου μικρών και μεγάλων.

Εννέα χρόνια μετά από την κυκλοφορία και του τελευταίου βιβλίου με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, ένα ακόμα –αυτό που βασίζεται στην υπόθεση της θεατρικής παράστασης- κυκλοφόρησε, πυροδοτώντας νέο κύμα μανίας μεταξύ των θαυμαστών του ήρωα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Σε

δηλώσεις της στο πρακτορείο Reuters η συγγραφέας της σειράς, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η έκδοση του όγδοου βιβλίου δεν προαναγγέλλει έναν νέο κύκλο των ιστοριών του μικρού μάγου. H ιστορία έχει κλείσει, τόνισε η ίδια.

Το θεατρικό κείμενο έχει γράψει ο Τζακ Θορν και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζον Τίφανι. Η ιστορία ξεκινάει 19 χρόνια αργότερα από το σημείο που ολοκληρώθηκε η κινηματογραφική σειρά, με τον Πότερ να είναι πλέον 37 χρόνων, υπάλληλος του υπουργείο Μαγείας και πατέρας τριών παιδιών.

Η παράσταση διαρκεί περισσότερες από πέντε ώρες και είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Τα εισιτήρια είναι κλεισμένα έως και τον Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety η παράσταση θα ταξιδέψει και στο Μπρόντγουεϊ και η Ρόουλινγκ παραδέχεται ότι θα ήθελε, το έργο, να κάνει μία παγκόσμια περιοδεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα