«Ο αθλητισμός ενώνει» το μήνυμα της Barcelona από τη Λέσβο

17:03 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αθλητισμός ενώνει είναι το μήνυμα που στέλνουν από τη Μυτιλήνη, οι βετεράνοι της Barcelona που βρίσκονται σήμερα στο νησί προκειμένου να προβάλουν τη Λέσβο που λαβώθηκε από το προσφυγικό αλλά και να τιμήσουν τους κατοίκους της για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση.

Σήμερα το πρωί οι διεθνείς της Barcelona επισκέφτηκαν

τον δημοτικό καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων στον Καρρά Τεπέ όπου έπαιξαν μπάλα με τους μικρούς πρόσφυγες, φωτογραφήθηκαν και τραγούδησαν μαζί τους.

«Θέλουμε να φέρουμε λίγη ελπίδα, λίγη χαρά, στους ανθρώπους που υποφέρουν. Το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δύναμη, αν το διαχειριστούμε σωστά για να ενώσουμε τους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ένας από τους κορυφαίους της Barca, ο Juliano Belletti.

«Ο στόχος μας με αυτή την επίσκεψη είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είναι μια κρίση η οποία θα κρατήσει και η Barca νοιώθει κοινωνική ευθύνη για αυτό. Θέλουμε μέσα από το ίδρυμα της ομάδας να μπορούμε να αναπτύξουμε προγράμματα αλληλεγγύης» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ιδρύματος της Barcelona , Μαρία Βαγιές. Η κυρία Βαγιές μετέφερε τις εντυπώσεις των παικτών από την επίσκεψή τους στο κέντρο φιλοξενίας του Καρρά Τεπέ και όπως είπε «έχετε δημιουργήσει συνθήκες αξιοπρέπειας στους ανθρώπους που υποφέρουν».

Στη συνέχεια και με βασικό σύνθημα «ο αθλητισμός καλωσορίζει», οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ισπανικής ομάδας προπόνησαν 120 ελληνόπουλα , μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών της πόλης και 80 προσφυγόπουλα από τον Καρρά Τεπέ, στο γήπεδο «Γιώργος Σκούφος» στην Καλλιθέα. Ενθουσιασμένοι οι μικροί ποδοσφαιριστές καμάρωναν δίπλα στους θρύλους της Barca.

Στο γήπεδο και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κοινές εκδηλώσεις του δήμου με την ισπανική ομάδα στη Λέσβο. «Με την επίσκεψη των διεθνών παικτών στο νησί, δίνεται η δυνατότητα να διαπιστωθεί ότι η Λέσβος έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις που έχουν αναδείξει ακόμα περισσότερο τις ομορφιές που διαθέτει και είναι ο ιδανικός τόπος διακοπών».

Θα ακολουθήσουν όμως και άλλες μεγάλες διοργανώσεις όπως είπε ο Σπύρος Γαληνός ενημερώνοντας ότι ήδη βρίσκεται σε επαφές με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο για μια αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση τον Σεπτέμβρη. «Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη στρατηγική να αναδείξουμε το νησί, για να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι η Λέσβος έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή χρηματοδότησε κατά ένα μέρος την ανακατασκευή του γηπέδου στη Μόρια και τον Σεπτέμβρη θα γίνουν τα εγκαίνια του γηπέδου με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων του κλασσικού αθλητισμού».

Η επίσκεψη της Barcelona στη Μυτιλήνη θα ολοκληρωθεί με έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τους επίλεκτους της Εθνικής Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα