Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου στην ατζέντα του Δήμου

11:17 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με το Διευθυντή του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, Καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, Massimo Osanna, το Διευθυντή της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Alexandre Farnoux και τον Έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη, είχε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η αναστήλωση του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου και τρόποι χρηματοδότησής της, ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Δημοτικής

Αρχής.

Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πομπηίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου.

Σημειώνεται ότι η Γαλλική Σχολή Αθηνών, έχει αναλάβει την έρευνα του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου τα τελευταία 150 χρόνια.

Ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι επιθυμεί να μεταφέρει τεχνογνωσία για την απορρόφηση χρηματοδοτήσεων που αφορούν αναστηλώσεις αρχαιολογικών χώρων, καθότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πομπηίας έχει αντλήσει χρηματικά ποσά για το σκοπό αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας την ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά πάρκα στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα