Καθημερινός ο αγώνας των επαγγελματιών για την επιβίωση

08:20 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δυστυχώς τα τελευταία επτά- οκτώ χρόνια οι επαγγελματίες ζούνε πολύ δύσκολες στιγμές. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς καθημερινά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα κι αυτό που μένει στο τέλος να είναι η κούραση και τίποτε άλλο» δηλώνει ο Γιάννης Κιλτσίκης, υποψήφιος πρόεδρος του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης μιλώντας για τον καθημερινό αγώνα της συνέπειας απέναντι στις υποχρεώσεις προς την Εφορεία κι όχι μόνο. «Φτάσαμε σε ένα σημείο τον τελευταίο καιρό που να μην ξέρουμε τις μας γίνεται» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα

του ασφαλιστικού τους Ταμείου. « Ένας ασφαλιστικός φορέας που είναι στο 1 προς 1, ένας εργαζόμενος για έναν συνταξιούχο, αντί να είναι στο 3 προς 1, τρεις εργαζόμενοι προς έναν συνταξιούχο για να είναι υγιές» εξηγεί..

Το άγχος, όπως δηλώνει ο κος Κιλτσίκης είναι καθημερινό. «Έφτασε στο απροχώρητο. Δυστυχώς οι επαγγελματίες χαρακτηρίζονται ως εγκληματίες και το κέρδος ως έγκλημα, κανείς δεν κοιτά τις προσπάθειες των επαγγελματιών».

Μικρές είναι και οι προσδοκίες του για την «κάθοδο» των Βουλγάρων επισκεπτών. «Υπάρχει διάθεση για να αξιοποιηθεί η διέλευση τους αλλά δεν θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε κάτι, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα