Νοσοκομείο Ζακύνθου: Αντιδράσεις για το «ντου» Πολάκη στα χειρουργεία

15:52 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση και έντονη αντίδραση του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Ζακύνθου, προκάλεσε η σημερινή «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού του αναπλ. υπουργού υγείας Π. Πολάκη και η συμμετοχή του, όπως και της ομάδας, της οποίας, έχει τεθεί, ως επικεφαλής, σε χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αποδείξει ότι μπορούν με ασφάλεια να επαναλειτουργήσουν, τα κλειστά, τους τελευταίους πέντε μήνες, χειρουργεία και άρα, κακώς δεν γινόντουσαν επεμβάσεις, το τελευταίο, τουλάχιστον,

διάστημα.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στο τοπικό νοσοκομείο, επισημαίνει, πως «σήμερα και χωρίς κανείς από τους εργαζόμενους να γνωρίζει κάτι, ομάδα γιατρών (χειρουργών και αναισθησιολόγων) και νοσηλευτών από άλλα νοσοκομεία, μαζί με «εισαγόμενους» έξωθεν ασθενείς (εκτός Ζακύνθου), φέρνοντας μαζί τους και όλο τον εξοπλισμό με εργαλεία και αναλώσιμα υλικά, ήρθαν στο νοσοκομείο του νησιού και εγκαταστάθηκαν στα χειρουργεία, δηλώνοντας ότι δεν χρειάζονται τη συνδρομή του προσωπικού και ήδη χειρούργησαν τρία περιστατικά γενικής χειρουργικής».

Σύμφωνα, με το σύλλογο εργαζόμενων, «πρόκειται για απόλυτη απαξίωση του προσωπικού αλλά και των υποδομών που σχετίζονται με τα χειρουργεία, επίθεση με προσωπικά χαρακτηριστικά, απέναντι σε υπευθύνους κλινικών και τμημάτων, μια εξωθεσμική λογική και συμπεριφορά που και αντιδημοκρατική είναι και δρομολογεί νέα ήθη και νέα αντίληψη για το σύστημα υγείας και το δημόσιο χώρο, συνολικά».

Σχετικά, τώρα, με την επανεκκίνηση των χειρουργείων στο νοσοκομείο Ζακύνθου, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων, ενημερώνει ότι:

«Μετά την πρόσφατη επίσκεψη νέας επιτροπής του αρμόδιου υπουργείου στο νοσοκομείο και το πόρισμα που κατέθεσε, υπήρξε διαβεβαίωση ότι η επαναλειτουργία των χειρουργείων είναι εφικτή και ασφαλής, αφού βέβαια τηρούνται οι ισχύοντες κανόνες και τα σχετικά πρωτόκολλα.
Η πιστοποίηση της τελευταίας επιτροπής αποδείχθηκε ότι χρειαζόταν και επιβεβαίωσε την δική μας απαίτηση, από τριμήνου, να υπάρξει επιτέλους μια επιστημονική επιτροπή που να μας κατοχυρώνει, προκειμένου να ξανακάνουμε χρήση των δικτύων.

Κατόπιν αυτού, εχθές το μεσημέρι, συνεδρίασε το επιστημονικό συμβούλιο και κάλεσε την διοίκηση, δια του διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας, να εκδώσει σχετικό έγγραφο που να αναφέρει την ασφάλεια των δικτύων παροχής ιατρικών αερίων, την οποία πιστοποίησε η τελευταία επιτροπή, καλώντας μας να χειρουργήσουμε κάνοντας χρήση αυτών των δικτύων, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον προ του πρώτου συμβάντος, το Νοέμβριο.

Η άποψη του επιστημονικού συμβουλίου κατατέθηκε από τον διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας στο διοικητικό συμβούλιο το ίδιο απόγευμα, αλλά απόφαση σχετικά δεν πάρθηκε».

Φωτό την οποία ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, ο Π.Πολάκης, από τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου, έχοντας δίπλα του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ΕΡΤ, το δ/ντη χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παν.Καλοφωλιά, ενώ και η φωτό που συνοδεύει τον τίτλο του θέματος, είναι, επίσης, από τη σχετική ανάρτηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ
Εντωμεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωση-καταγγελία, αναφέρει ότι:

«Ο κ.Πολάκης έφτασε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ζακύνθου μαζί με άλλους χειρουργούς και αναισθησιολόγους και τέθηκε επικεφαλής χειρουργικής ομάδας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών, ενώ μάλιστα ο ίδιος ανήρτησε και σχετικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του στο facebook».

Ειδικότερα, καταγγέλλει το γεγονός αυτό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα δημόσια νοσοκομεία», ενώ, επισημαίνει ότι ο κ.Πολάκης ανέβασε δύο φωτογραφίες στο facebook, σημειώνοντας τα εξής: «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (εκεί που 4 μήνες κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί…). Το πρώτο τελείωσε (πλαστική βουβωνοκήλης με πλέγμα υπό ΓΕΝΙΚΗ αναισθησία με χρήση του ΔΙΚΤΥΟΥ αερίων)».

«Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κ.Πολάκης βρίσκεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους», σημειώνει. «Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους ιατρούς χειρουργούς και αναισθησιολόγους, νοσηλευτές χειρουργείου και αναισθησιολογικού, υλικά και γάζες από άλλα νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το προσωπικό του νοσοκομείου και χειρουργούν δύο ασθενείς από άλλο μέρος», προσθέτει.

«Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος; Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα, καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας. Η κοινωνία της Ζακύνθου και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι σε αναβρασμό. Είναι νόμιμο να χειρουργεί ο κ.Πολάκης στο νοσοκομείο Ζακύνθου; Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Πολάκης μπαίνει σε χειρουργείο ως χειρουργός. Πέρυσι, έγινε κάτι ανάλογο και τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα