Νίκη 4-2 με… «λιονταρίσια» ανατροπή

20:57 11/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανσερραϊκός κερδίζοντας σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη παιχνίδι με σκορ 4-2 τον Παναιγιάλειο.

Μια σπουδαία νίκη που ήρθε με κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο από τους «κόκκινους» οι οποίοι έβγαλαν πάθος και μέταλλο νικητή όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Μια νίκη (η τρίτη για φέτος) που δίνει μεγαλύτερη αξία στο «διπλό» κόντρα στην Καλλιθέα και που ανεβάζει τους «κόκκινους» στην 4η θέση της βαθμολογίας τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λαμία. Ο Πανσερραϊκός νίκησε

σήμερα έναν δυνατό αντίπαλο με τον Παναιγιάλειο να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά να αιφνιδιάσει τους Σερραίους και να επιβεβαιώνει τον Παναγιώτη Διλμπέρη που έλεγε πριν το παιχνίδι ότι θα είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι η ομάδα του θα έχει εύκολο έργο.

Η ενδεκάδα του Πανσερραϊκού

Ματς με ανατροπές και έξι γκολ

Το παιχνίδι ήταν… Αγγλικό με ανατροπές και έξι γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 1-2 μετά από ολέθριο λάθος του Μέλκα αλλά ο Πανσερραϊκός είχε τις λύσεις.

Οι κινήσεις ματ του Διλμπέρη

Το κλειδί του αγώνα ήταν η έμπνευση του Παναγιώτη Διλμπέρη στο 63ο να περάσει στο παιχνίδι τους Κανούλα και Τζέσι Φουσού. Η διάταξη στον αγωνιστικό χώρο έγινε 4-4-2 με τον Χατζηδημητρίου να περνά στα αριστερά και τους Κανούλα και Μαφουτά να παίζουν στην κορυφή της επίθεσης. Μετά το 2-2 ο 42χρονος προπονητής γύρισε την ομάδα του στο 4-2-3-1 με του Μαφουτά να παίζει από τα αριστερά, τον Χατζηδημητρίου να επιστρέφει ως 10αρι και τον Κανούλα να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα γκολ και μια ασίστ για τον Σάκη Κανούλα

Ο «man of the match»

Ο Σάκης Κανούλας έγινε ο «man of the match» αφού με δική του ασίστ έγινε το 2-2 και με δικό του γκολ το 3-2. Όσο για τον Γιάννη Βοσκόπουλο που είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ που ήταν και το πρώτο του με τον Πανσερραϊκό στη Β εθνική σε 88 συμμετοχές του στην κατηγορία με τα «λιοντάρια» (έχει και 2 γκολ στη Γ εθνική ενώ με Αγροτικό Αστέρα, Παναχαϊκή και Πανηλειακό έχει ακόμα πέντε γκολ στη Β εθνική).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Στέβιτς, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Ρούτσης (63ο Φουσού), Τσιμίκας, Χατζηδημητρίου, Κάκκο (63ο Κανούλας), Τσούτσης, Μαφουτά (85ο Κτιστόπουλος).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Σανδραβέλης, Βλάχος, Ντέμο (85ο Μωυσίδης), Ρότα, Μπούζας (75ο Ξόμπλιος), Καζναφέρης, Κατίδης, Σκαρτσίλας (63ο Μπουρλάκης), Κρητικός, Τσιλιγκίρης.

Διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερίας) Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας), Τζιαμπάσης (Κοζάνης)

Το φιλμ του αγώνα:

7ο Σουτ του Κάκκο, η μπάλα πέρασε άουτ.

21ο Πλασέ του Τσιλιγκίρη, ο Μέλκας μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Γιώργος Κάκκο άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα

22ο ΓΚΟΛ! 1-0! Σέντρα σουτ του Γιώργου Κάκκο από τα αριστερά, η μπάλα είχε πορεία προς την εστία, βρήκε στα πόδια του Βλάχου και κατέληξε στα δίχτυα του Στρέζου.

32ο ΓΚΟΛ! 1-1! Σέντρα του Σανδραβέλη από δεξιά, ο Στέλιος Κρητικός κοντρόλαρε, γύρισε μέσα στην περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

36ο Σέντρα του Στέβιτς από τα δεξιά, πλασέ του Μαφουτά άουτ.

50ο Εκτέλεση φάουλ από τον Κάκκο, έπεσε ο Στρέζος στη γωνιά του και μπλόκαρε τη μπάλα.

55ο Δυνατό σουτ του Τσιλιγγίρη, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μέλκας.

60ο Εκτέλεση κόρνερ από τον Τσιλιγγίρη, κεφαλιά του Κρητικού, άουτ.

61ο ΓΚΟΛ! 1-2! Ολέθριο λάθος του Μέλκα, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του, ο Στέλιος Κρητικός το εκμεταλλεύτηκε κι έκανε το 1-2.

Ο Στέργιος Τσιμίκας έκανε το 2-2

67ο ΓΚΟΛ! 2-2! Μετά από σέντρα του Στέβιτς, ο Κανούλας με το τακουνάκι έκανε την ασίστ στον Στέργιο Τσιμίκα ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

70ο Ο Τσούτσης ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, δεν έδωσε τίποτα ο Συμεωνίδης.

Και η ανατροπή με τον Κανούλα

73ο ΓΚΟΛ! 3-2! Ωραία προσπάθεια από τον Τσούτση, ο Ντέμο δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο παίκτης του Πανσερραϊκού ήταν μαχητικός και κέρδισε την μπάλα, πάσαρε στον Σάκη Κανούλα ο οποίος με σουτ έκανε το 3-2.

80ο ΓΚΟΛ! 4-2! Ο Γιάννης Βοσκόπουλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έχοντας πλάτη στην εστία, με ωραίο ψηλοκρεμαστό γυριστό σουτ «κρέμασε» τον Στρέζο και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

82ο Ο Ξόμπλιος πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.

Ο Λεωνίδας Βόκολος

Λεωνίδας Βόκολος: «Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας»

Ο προπονητής του Παναιγιάλειου Λεωνίδας Βόκολος είπε: «Έγινε ένα χορταστικό παιχνίδι. Εμείς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο τέλος, μας πίεσε περισσότερο ο Πανσερραϊκός μετά το 1-2, έπαιξε με δύο φορ, εμείς προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και δυστυχώς φύγαμε με την ήττα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε σε ένα παιχνίδι είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, προχωράμε και συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή συνέχεια». Για το ότι βρέθηκε τελικά χορηγία στη Football League ο κ. Βόκολος είπε: «Δεν ξέρω κατά πόσο θα ευνοηθούν οι ομάδες και θα πάρουν κάτι από αυτό, σίγουρα όμως είναι ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτό το πρωτάθλημα το οποίο είναι αξιόλογο, με αξιόλογες ομάδες, ποδοσφαιριστές και προπονητές και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι είναι να πέσουν πάνω στο πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να το αναβαθμίσουμε περισσότερο και να σταματήσουμε πια να το υποβαθμίζουμε».

Ευχαριστημένος από τη νέα νίκη ο Παναγιώτης Διλμπέρης

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Ευλογία Θεού η νίκη»

Για την προσπάθεια των παικτών αλλά και για την ανάγκη ο κόσμος των Σερρών να στηρίξει την ομάδα μίλησε ο Παναγιώτης Διλμπέρης ο οποίος είπε: «Αυτό το ματς ήταν μια διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον όταν αυτή η κατηγορία έχει ανάγκη προβολής, νομίζω ότι τέτοια παιχνίδια προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν. Από εκεί και πέρα, μέχρι το σημείο που δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ, ο Παναιγιάλειος ήταν καλύτερος από εμάς, είχε καλύτερη κυκλοφορία, ήταν πιο συμπαγής, είχε κερδίσει όλες τις μονομαχίες με αποτέλεσμα εμείς έχοντας νευρικότητα στο παιχνίδι μας να μην μπορούμε να βγάλουμε όλα αυτά που δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα. Από εκεί και πέρα τα παιδιά τα οποίο μπήκαν στο ματς, έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση αλλά και στη δημιουργία του αγώνα και έτσι ήρθε μια νίκη η οποία μόνο με ευλογία Θεού μπορούσε να έρθει όταν μέσα σε δέκα λεπτά πετυχαίνεις τρία τέρματα. Την αξίζουν αυτά τα παιδιά γιατί κάνουν μια τεράστια προσπάθεια και όποιος από την αρχή μιλούσε για μια εύκολη νίκη ήταν πολύ γελασμένος. Η πιο μεγάλη ανάγκη όμως είναι να γεμίσει αυτό το γήπεδο με κόσμο, δεν έχει άλλη δύναμη ο Πανσερραϊκός πέρα από τον κόσμο του».

Στήριξη στον Μέλκα

Για το λάθος του Μέλκα κι ενώ είχε προηγηθεί στο προηγούμενο παιχνίδι λάθος άλλου παίκτη, ο Παναγιώτης Διλμπέρης είπε: «Είναι διαφορετικά λάθη. Έκανε ο Ηλίας ένα λάθος. Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να καταδικάσεις κανέναν για λάθος στιγμής. Η στιγμή μπορεί να φέρει το οτιδήποτε είτε καλό είτε κακό. Αν είναι λάθος το οποίο αφορά τακτική, έχει ο άλλο χρόνο να σκεφτεί και να αντιδράσει τότε σίγουρα υπάρχει θέμα. Εδώ είναι λάθος στιγμής. Το τελείωμα που χάνετε ή το λάθος που κάνει ο Ηλίας. Οφείλουμε να καταλάβουμε αυτό. Να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές γιατί οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν και πάλι». Για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανιώνιο είπε: «Από τη μια είναι ο θεσμός του κυπέλλου που δεν κάναμε νίκη και δεν θα ήθελα να βγει η ομάδα από τον όμιλο χωρίς νίκη ή τουλάχιστον χωρίς ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και από την άλλη πολλά παιδιά είναι πολύ φορτωμένα με παιχνίδια και αναγκαστικά πρέπει να γίνει ένα rotation γιατί ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Θα δούμε όμως».

Την επόμενη αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός:

Χαμόγελα από τον κόσμο

Φωτογραφίες: Τσούτσας Λάσκαρης

Βαθμολογία

1.Λαμία 13

2.Άρης 11

Απόλλων Σμύρνης 11

4.Αγροτικός Αστέρας 10

Αχαρναϊκός 10

6.Πανσερραϊκός 10

7.Σπάρτη 9

8.ΟΦΗ 8

9.Τρίκαλα 7

10.Αναγέννηση Καρδίτσας 6

11.Αιγινιακός 5

12.Πανθρακικός 5

13.Χανιά 4

14.Παναιγιάλειος 4

15.Κισσαμικός 4

16.Καλλιθέα 3

17.Καλλονή 2

18.Πανελευσινιακός 0

Επόμενη Αγωνιστική (18 – 19/12)

Αγροτικός Αστέρας – Πανσερραϊκός

Αιγινιακός – Απόλλων Σμύρνης

Αναγέννηση Καρδίτσας –Kισσαμικός

Άρης – Τρίκαλα

Καλλιθέα – ΟΦΗ

Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός\

Πανθρακικός – Πανελευσινιακός

Σπάρτη – Καλλονή

Χανιά – Λαμία

Keywords
Τυχαία Θέματα