Νέες ζημιές από χαλάζι στα Φάρσαλα

12:39 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε σε χωριά του Δήμου Φαρσάλων η χθεσινή χαλαζόπτωση. Οι χθεσινές ζημιές ήρθαν να προστεθούν σε αυτές που προκλήθηκαν στην επαρχία Φαρσάλων τον περασμένο Μάιο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατοχωρίου κ. Σωκράτης Αλευτήρας. « Ήταν πρόσφατο το φαινόμενο στην επαρχία μας στις 21 Μαΐου. Χθες το απόγευμα επί μία ώρα είχαμε έντονη βροχόπτωση, με αέρα και μεγάλη χαλαζόπτωση. Το χαλάζι

έπεφτε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη λόγω της έντασης των ανέμων που έφτανε τα 10 μποφόρ. Χτυπήθηκαν καλλιέργειες βαμβακιού, ντομάτας και καλαμποκιού στις περιοχές του πρώην δήμου Ενιπέα, δηλαδή Ανωχώρι, Κατωχώρι, Άγιο Γεώργιο και στο Δήμο Φαρσάλων στο χωριό Βρυσιά και έφτασαν μέχρι το χωριό Βασιλή.

Πρόκειται για μια έκταση αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων, αλλά το λυπηρό κυρίως είναι ότι οι αρμόδιες αρχές του ΕΛΓΑ δεν έχουν έρθει ακόμα, δεν έχει γίνει ακόμα εκτίμηση των ζημιών του Μαΐου. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, υπάρχουν χωράφια βαμβακιού που το χαλάζι έχει αφήσει μόνο ένα κοτσάνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα