Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην ανατολική Μάνη

22:17 3/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης. «Δεν πρόκειται για αναζωπύρωση, αλλά για νέο μέτωπο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ μέχρι πριν πέσει το φως της ημέρας, δύο αεροπλάνα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί

κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας για τις πρώτες καταγραφές από τις φωτιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο κ. Ανδρεάκος τις χαρακτήρισε ως «σημαντικές», τονίζοντας ότι έχει πληγεί η παραγωγή ελαιολάδου.

«Έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί, φθάνει τα 35.000 στρέμματα», ανέφερε ο κ. Ανδρεάκος. Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Εξώπολη στο Καλαμίτσι Αποκορώνου, στην Κρήτη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι φλόγες καίνε δασική και γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Βρύσες και τα Χανιά, ενώ στη μάχη για την κατάσβεσή της συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, η συνδρομή του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μη επέκταση της.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας στο Πανόραμα Μεγάρων Αττικής όπου ξέσπασε φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στις 16.40 όσο και στη Μαγούλα Κάτω Καστριτσίου, πάνω από το πανεπιστήμιο της Πάτρας όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο μετά τις 16:30 σε αγροτοδασική έκταση.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα πύρινα μέτωπα σε Μέγαρα, Πελοπόννησο, Κρήτη- Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μάνη

Keywords
Τυχαία Θέματα