Νέα διαδρομή στην Κνωσό

10:26 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια νέα διαδρομή για τους επισκέπτες διαμορφώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού με το έργο «Αποκατάσταση – Ανάδειξη ανακτόρου και αρχαιολογικού χώρου Κνωσού», που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η νέα πορεία ακολουθεί μια διαδρομή παράλληλη προς τη μεγάλη οδό, που διασφάλιζε την πρόσβαση στο ανάκτορο από τη νότια ενδοχώρα. Οι ταξιδιώτες, αφού πρώτα αναπαύονταν στο συγκρότημα

γνωστό με την ονομασία «Καραβάν Σεράι» ή «Μινωικό Ξενώνα», διέρχονταν από την «Οδογέφυρα», εντυπωσιακό τεχνικό έργο, που ένωνε τις όχθες του ρέματος της «Βλυχιάς» και εισέρχονταν στο ανάκτορο μέσω της «Υπόστυλης Κλίμακας», μιας μεγαλοπρεπούς κατασκευής με σκαλοπάτια και κιονοστοιχία. Στο πλαίσιο του έργου, έγινε αποκατάσταση των μνημείων αυτών, ώστε να γίνουν επισκέψιμα. Μέρος της πορείας είναι προσβάσιμη για τα άτομα με αναπηρία, ενώ κατά μήκος της έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες και πινακίδες Braille. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα πρόσθετης πληροφόρησης μέσω κινητών συσκευών.

Keywords
Τυχαία Θέματα