Νέα αυστηρά δεδομένα για την απόκτηση άδειας οπλοκατοχής

20:14 31/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αυστηρά μέτρα για την οπλοκατοχή πρότεινε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο δημόσιας τάξης η οποία ενέκρινε τις προτάσεις του αρχηγείου και το άμεσο διάστημα θα τις προωθήσει με νομοθετική ρύθμιση. Όσοι έχουν την σχετική άδεια οπλοφορίας πυροβόλου όπλου, θα εξεταστούν εκ νέου από μηδενικής βάσης, αυτή τη φορά και από ειδική επιτροπή ειδικών στην ασφάλεια των όπλων.Ακόμη και ειδικό οπλουργό επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ για τη νέα επιτροπή χορήγησης αδειών οπλοκατοχής.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας,
έκανε δεκτή την πρόταση της φυσικής ηγεσίας του υπουργείου και όποιος έχει πυροβόλο όπλο, δηλαδή πιστόλι ή περίστροφο, θα εξεταστεί πάνω απ' όλα στην ασφαλή χρήση του όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα δεδομένα για την απόκτηση άδειας οπλοκατοχής που θα εφαρμοστούν άμεσα, είναι:

Η χρήση του όπλου ενώπιων της επιτροπήςΗ μεταφορά, φύλαξη και αποθήκευση του όπλου
Μετά από αυτή την επίδειξη, τις ιατρικές εξετάσεις, και τη γνώμη της δικαιοσύνης η επιτροπή θα κρίνει αν ο αιτούμενος της άδειας οπλοφορίας, είναι ικανός ή όχι να έχει όπλο στην κατοχή του.

Μετά τα περιστατικά στην βουλή, αλλά και την εκπυροκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου στο αεροδρόμιο, όλα, όπως λένε πηγές από το μέγαρο της οδού Κατεχάκη, ήταν μονόδρομος.

Η δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία και σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος που ήταν παρόν στον πυροβολισμό, κατέθεσε τον διάλογο που είχε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Υπάλληλος εξυπηρέτησης αεροδρομίου: Αδειάστε το όπλο σας, βγάλτε την γεμιστήρα
Βουλευτής ΧΑ: Εντάξει
Υπάλληλος εξυπηρέτησης αεροδρομίου: Μήπως έχει σφαίρα στην θαλάμη;
Βουλευτής ΧΑ: Όχι είναι καθαρό 100%
Υπάλληλος εξυπηρέτησης αεροδρομίου: Παρακαλώ ελέγξτε το όπλο σας

Όπως λένε ανώτατοι αξιωματικοί, ο βουλευτής αντί ν' απελευθερώσει το κλείστρο πάτησε την σκανδάλη. Ο Αντώνης Γρέγος φέρεται να είπε: Δεν θυμόμουν ότι είχε σφαίρα στην θαλάμη το όπλο.

Την τελευταία τριετία πήραν άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας, 10.121 άτομα από τα οποία, 5.286 για ατομική ασφάλεια και 4.835 αθλητικά- σκοπευτικά. Ανάμεσα σ' αυτές βρίσκονται και 51 άδειες από την ΓΑΔΑ που ανήκουν σε βουλευτές.

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου δημόσιας τάξης αναμένεται άμεσα να τεθεί σε ισχύ, ενώ όσοι αγνοήσουν αυτή την επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ, η άδεια οπλοφορίας τους θα κάνει φτερά μόλις τελειώσει το χρονικό περιθώριο που έχουν για την ανανέωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα