Ναύπακτος : Συναντήσεις σε Υπουργεία για λιμάνι και Ευηνολίμνη

14:00 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη προκειμένου να ενημερώσουν για την πεζογέφυρα στο Γρίμποβο και την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο Λιμάνι Ναυπάκτου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδημάρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος και ο Υπεύθυνος Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Προετοιμασίας ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα και Πρόεδρος των ΧΥΤΑ Χρήστος Σαλαμούρας. Εκεί έγινε αναφορά στο θέμα της

επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο .

Στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, στη συνάντηση με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας συμφωνήθηκε άμεσα να διενεργηθεί αυτοψία στη Ναύπακτο μαζί με το Τμήμα Αναστήλωσης Μνημείων, προκειμένου μεταξύ άλλων να προταθεί λύση για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του λιμανιού.

Τέλος στο Υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκε το χρόνιο ζήτημα των ανταποδοτικών τελών για την Ευηνολίμνη και το θέμα της χρηματοδότησης για την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΗ. Όπως έγινε γνωστό για το θέμα των ανταποδοτικών θα υπάρξει πρόβλεψη στο επόμενο πολυνομοσχέδιο, ενώ η χρηματοδότηση του ΧΥΤΑ είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας και η πίστωση θεωρείται εξασφαλισμένη στο σύνολο της.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα