Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι για το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου ζητούν οι μεριδιούχοι

12:11 1/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι που κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου για τα θαλασσοδάνεια που οδήγησαν στο κλείσιμο την Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου , ζητά ο σύλλογος Μεριδιούχων της τράπεζας, αλλά και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα των μεριδιούχων προκειμένου να μην κληθούν να πληρώσουν

εκείνοι το “μάρμαρο”.

Στα έδρανα του δικαστηρίου θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα , 7 Μαρτίου, η 2η υπόθεση θαλασσοδανείου με επισφαλής όρους που ζημίωσε την τράπεζα 1,5 εκατομμύριο το 2004. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μέλη της διοίκησης,εργαζόμενοι τότε της τράπεζας και ο δανειολήπτης. Βέβαιο θεωρείται από νομικούς κύκλους ότι δε θα ξεκινήσει η δίκη αυτή καθώς θα ζητηθεί αναβολή ενώ να θυμίσουμε ότι και η πρώτη υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου μετά από τρεις αναβολές .

όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του προς τους υποψήφιους των ερχόμενων αυτιδιοικητικών εκλογών ο σύλλογος μεριδιούχων της συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου Λήμνου:

“Έχουμε συστήσει τον Σύλλογο Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου , την 04/02/2013. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού, σκοπός μας είναι: Η διαφύλαξη, εξασφάλιση και προστασία των συμφερόντων των μεριδιούχων του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου ΣΥΝ.ΠΕ» , της οποίας η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε με την υπ. αριθμ. 34/18-03-2012 Συνεδρίαση – Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος , που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Β` 790/19-03-2012.

Ο Σύλλογος μας εκπροσωπεί πάνω από 6.000 μεριδιούχους. Οι ενέργειες των Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής, η πελατειακή συμπεριφορά τους, με τα θαλασσοδάνεια και τις άλλες εξυπηρετήσεις, καθώς και η φαινόμενη μη ουσιαστική παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, οδήγησαν στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής και στη διαδικασία εκκαθάρισής της. Ο Σύλλογος μας θεωρεί αυτονόητο ότι στα δίκαια αιτήματά μας θα έχουμε την συμπαράσταση όλου τον πολιτικού κόσμου του τόπου, καθώς και των υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ζητά τον συντονισμό όλων πριν και μετά τις εκλογές για την υποστήριξη εμπράκτως αυτών που ζητούμε και είναι :

Την κατάργηση του άρθρου 10 του καταστατικού της Συνεταιριστικής με Νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή μας από την καταβολή του διπλάσιου της αξίας των μεριδίων μας, προς κάλυψη των ζημιών που τυχόν θα προκύψουν από την εκκαθάριση. Αλλιώς και χάνουμε τα μερίδιά μας και θα κληθούμε να πληρώσουμε το διπλάσιο της αξίας τους.Την αποζημίωση όλων των μεριδιούχων.Την επίσπευση της δικαστικής διαλεύκανσης κάθε υπόθεσης.

Από την πλευρά μας είμαστε σε συντονισμό και κοινή δράση με τους υπόλοιπους αντίστοιχους Συλλόγους Μεριδιούχων της Ελλάδας, ζητώντας και τη δική σας έμπρακτη βοήθεια για επίλυση του προβλήματός μας . Ελπίζουμε στην πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας” .

The post Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι για το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου ζητούν οι μεριδιούχοι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα