Να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο επιθυμούν οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα

16:02 10/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, επιθυμεί η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της Bridging Europe για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Με βάση τις απαντήσεις, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το τίμημα είναι πολύ παραπάνω από όσο υπολόγιζαν, το 65% ότι πρέπει τώρα να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή και να εκπέμπουν μόνο οι αδειοδοτημένοι, ενώ το 30% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιμένει να τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές.

Εξάλλου, το 53%

συμφωνεί με τη μέθοδο της δημοπράτησης ενώ το 26% διαφωνεί. Το 51% θεωρεί ότι η διαδικασία ήταν αδιάβλητη, ενστερνιζόμενοι την άποψη της κυβέρνησης, με το 29% να θεωρεί ότι υπήρξε διαδικασία τζόγου, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Επίσης, το 60% θεωρεί κοινωνικά δίκαιη την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα 246 εκατ. υπέρ των ευπαθών ομάδων ενώ το 36% το θεωρεί επικοινωνιακό τρικ.

Τέλος, το 75% πιστεύει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν στην αδειοδότηση για να συντηρούν τη διαπλοκή ενώ το 22% πιστεύει ότι είχαν άλλες προτεραιότητες.

ΠΗΓΗ ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα