Μ.Παπαδοπούλου: «Ικέτης ο Κ.Μητσοτάκης μπροστά στην Α.Μέρκελ» (audio)

15:05 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για εικόνα «ικέτη» μπροστά στην κυρία Μέρκελ έκανε λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου αναφερόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψή του στο Βερολίνο.
«Το να πάει ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό για τις θέσεις της χώρας του δεν είναι αρνητικό. Αυτό που είναι αρνητικό είναι η εικόνα του σαν ικέτη μπροστά στην κ. Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να φοράει τη γαλανόλευκη αλλά ουσιαστικά στηρίζει ξεκάθαρα τα μέτρα του ΔΝΤ και δεν προσφέρει στην πατρίδα μας» δήλωσε μιλώντας την Τρίτη (14/2/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν -στις επαφές του με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και στο θέμα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης επεσήμανε ότι γίνεται σκληρή μάχη, επανέλαβε τη στήριξη των ΑΝΕΛ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι, παρά το μπρα ντε φέρ τω δυο πλευρών, θα υπάρξει συμφωνία ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν είναι της λογικής «φέρτε μας ό,τι συμφωνία να ‘ναι».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σημείωσε: «Δεν επιδιώκουμε, αλλά δε φοβόμαστε τις εκλογές. Δεν μπορεί να γίνονται συνεχώς εκλογικές αναμετρήσεις. Το πρόγραμμά μας βασίζεται στην τετραετία. Αν προκύψουν, θα τις αντιμετωπίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα