Μουζάλας στην Bild: Να υπάρξει plan B αν ακυρωθεί η συμφωνία Ε. Ε.-Τουρκίας

13:28 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει στην ΕΕ πως χρειάζεται «plan B» για τη συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό, καθώς η Άγκυρα εγείρει απειλές για υποχώρησή της. Όπως ανέφερε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild, η Αθήνα παρακολουθεί «εξαιρετικά ανήσυχη» το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη κίνησης στο πεδίο της ανακατανομής προσφύγων μεταξύ

των ευρωπαϊκών χωρών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, να προετοιμαστεί για την περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει και πάλι τα σύνορά της και ζήτησε περισσότερη προθυμία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων. «Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν εξίσου σε όλα τα κράτη-μέλη και όχι σε μεμονωμένα κράτη» δηλώνει ο κ. Μουζάλας.

Στο μεταξύ, την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Τουρκία και τον αντίκτυπο που θα έχουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι οι ροές εισόδου μεταναστών και προσφύγων είναι εξαιρετικά μειωμένες και ανέφερε ότι χθες καταγράφηκαν 119 νέοι μετανάστες, ενώ το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι αφίξεις ήταν μηδενικές. «Πριν από τη συμφωνία στην ΕΕ, οι αφίξεις κατά μέσο όρο έφθαναν τις 1500», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης, «ενώ το προηγούμενο έτος ήταν πολύ περισσότερες».

Τόνισε πάντως ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα θα πάνε φέτος σχολείο κυρίως στις δομές που βρίσκονται και γι’ αυτόν τον λόγο θα προσληφθούν 700 δάσκαλοι.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα