Μουσικά ραντεβού τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη

13:01 2/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά το άκρως μουσικό καλοκαίρι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ακολουθεί ένα ακόμα πιο μουσικό Φθινόπωρο με ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να καλύψει και να ικανοποιήσει πολλές και διαφορετικές διαθέσεις και προτιμήσεις.

8ο Djangofest

Η έναρξη είναι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 με ένα μεγάλο συναυλιακό πάρτι της μπάντας «La Femme».

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, η ΒΑΒΕΛ

2 καταφτάνει στη μουσική σκηνή της Τεχνόπολης για δύο βραδιές, με τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, το Athens School Festival, ο απόλυτος νεανικός μουσικός θεσμός της πόλης που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, υπόσχεται να χαρίσει σε όσους παρευρεθούν ένα εκρηκτικό μουσικό διήμερο με 18 συγκροτήματα που ξεχώρισαν στις συναυλίες του Φεστιβάλ τη χρονιά που πέρασε. Είσοδος ελεύθερη.

Athens School Festival

Η συνάντηση των Locomondo με τον «χειμαρρώδη Βάσκο τραγουδιστή», Tonino Carotone, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017. Το συγκρότημα έρχεται με δύο νέα τραγούδια στις «αποσκευές» του, παντρεύει τα παραδοσιακά όργανα του ρεμπέτικου με τη μουσική κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής και την ξεχωριστή ερμηνεία του Carotone.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, έρχονται δύο ξεχωριστές συναυλίες στην ίδια σκηνή αλλά και απρόσμενες συμπράξεις και διασκευές. Οι εμβληματικές φιγούρες του εγχώριου ροκ γίγνεσθαι, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies, μας καλούν στο δικό τους ταξίδι «από γιορτή σε γιορτή».

Το 8ο Djangofest της Αθήνας, Athens Gypsy Jazz Festival, επιστρέφει μαζί με το Meet Market και πολλές παράλληλες δράσεις για όλες τις ηλικίες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017, με ελεύθερη είσοδο. Η γιορτή της gypsy jazz προσκαλεί τους φίλους του είδους σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική του θρυλικού Django Reinhardt που μεσουράνησε στην Ευρώπη τις δεκαετίες του ’30 -’40 με τις πρωτότυπες συνθέσεις του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του και δημιούργησε ένα νέο ρεύμα της τζαζ, ολοζώντανο μέχρι σήμερα.

Νατάσα Μποφίλιου

Η Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 θα είναι… μία μέρα σε μία «σχεδία». Στην καθιερωμένη πλέον συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», ενώνουν τις φωνές τους οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Μέλισσες, Gadjo Dilo, Μανώλης Φάμελλος και Μαριέττα Φαφούτη. Το φετινό εμπλουτισμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στη σκηνή της Τεχνόπολης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρχεται ο 26χρονος Tom Odell που έχει κατακτήσει την κορυφή σε ακροαματικότητα αλλά και τις καρδιές όλων.

#KatheMeraTexnopoli

Ειρήνη Σκυλακάκη

info

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Τηλ.: 2130109300, 2130109324

Keywords
Τυχαία Θέματα