Μονή Πετράκη: Για εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερομόναχος

13:24 24/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Για εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο βρίσκεται από χθες το βράδυ  ο 37χρονος ιερομόναχος μετά από δικό του αίτημα.

Nα σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα δηλώνει ότι ο εντολέας του είναι ψυχικά διαταραγμένος κι ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα κι ότι ο λόγος που προέβη σε αυτή την πρωτοφανή πράξη είναι γιατί το τελευταίο διάστημα δεν έπαιρνε την φαρμακευτική του αγωγή.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ στον συνήγορο από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό  ανέφερε ότι το προμηθεύτηκε

μέσω τρίτου προσώπου που του το έφερε και το αγόρασε για 40 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα ότι είναι βιτριόλι

Συγκλονισμένοι είναι οι ιεράρχες από το πρωτοφανές γεγονός και αυτή τη στιγμή μητροπολίτες, μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συζητούν τα χθεσινά σοκαριστικά γεγονότα. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Κούκος, σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όμως λόγω των χθεσινών γεγονότων αναβλήθηκε. Βρίσκονται όμως στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ιεράρχες και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών ήταν παρόντες  στη χθεσινή επίθεση. Γίνονται συζητήσεις για να ληφθούν μέτρα προφύλαξης και προστασίας ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο όμως γίνονται και συζητήσεις για το να επέλθει ηρεμία στην Εκκλησία, την Ιεραρχία και στο ποίμνιο. Να σημειωθεί ότι τα άμφια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην τραυματιστούν πολύ σοβαρά οι ιεράρχες προστατεύοντας τους.

Το χρονικό της επίθεσης

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη όταν το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο εξέταζε την οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης ιερέα για αδίκημα περί ναρκωτικών. Ο 37χρονος δράστης, που είχε κρυμμένα στα ράσα του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, στράφηκε εναντίον του δικαστηρίου ρίχνοντας το υγρό και τραυματίζοντας επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

«Η εικόνα που είδαμε είναι μία εικόνα όταν έχεις ρίξει ένα καυστικό υγρό το οποίο καίει τα πάντα. Αμέσως τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το Προστασίας του Πολίτη έσπευσαν, άμεσα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Είναι ένα τραγικό συμβάν τα καταδικάζουμε απερίφραστα» ανέφερε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Γαβριήλ.

«Φώναζαν προσπαθούσαν να πάνε να πλυθούνε και αμέσως ήρθε το ΕΚΑΒ» είπε ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

«Νομίζαμε ότι μας ρίχνει αγιασμό… είδα τα ράσα να κοκκινίζουν» δήλωσε ο μητροπολίτης Αρτης, Καλλίνικος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι Μητροπολίτες έριχναν νερό στα χέρια και στο πρόσωπό τους. Έβγαζαν τα ράσα τους καθώς αυτά έλιωναν και γίνονταν κόκκινα από το καυστικό υγρό. Θύματα της επίθεσης είναι οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας- Νικόδημος, Αρτας- Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως-Ανδρέας, Ζακύνθου- Διονύσιος Δ`, Κηφισιάς- Κύριλλος, Γουμενίσσης- Δημήτριος και Γλυφάδας- Αντώνιος.

Ο συνήγορος του δράστη της επίθεσης με καυστικό υγρό, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ από τις 6, υποστηρίζοντας ότι ο εντολέας του χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας.

Μία ομάδα τεσσάρων φρουρών της ελληνικής αστυνομίας που βρισκόταν τυχαία στην περιοχή κατάφερε τελικά να συλλάβει τον 37χρονο Ιερέα από τη Βέρροια-δράστη του περιστατικού.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ηλίας Κούκος, Βάσω Τζανακάκη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μονή Πετράκη: Για εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερομόναχος εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα