Μόναχο: Ένα χρόνο σχεδίαζε το μακελειό ο 18χρονος – Συζήτηση για το νομο περί όπλων

17:26 24/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβληματισμός και πολλά τα ερωτήματα για το μακελειό στο Μόναχο. Ειδικοί αναζητούν τα γιατί και πως ένας 18χρονος νεαρός έφτασε στο σημείο να οπλιστεί με ένα Glock 17 των 9 χιλιοστών και 300 σφαίρες αποφασισμένος να παρασύρει στο σκοτάδι του όσους περισσότερους μπορούσε προτού του δώσει τέλος.

Από τα στοιχεία της έρευνας στο σπίτι του προκύπτει ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, σχεδίαζε τη μαζική δολοφονία επί ένα χρόνο.

Ο ένοπλος δράστης και αυτόχειρας, σκιαγραφείται ως ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά

κίνητρα, θύμα bullying στο παρελθόν και με ψυχικά προβλήματα, για τα οποία λάμβανε αγωγή.

Όμως τα θύματα δεν ήταν συμμαθητές του. Ήθελε τα θύματά του να είναι τυχαία. Είχε προμελετήσει την πράξη του προχωρώντας στη δημιουργία ενός ψεύτικου προφίλ στο Facebook με τα στοιχεία μιας κοπέλας (αρχικά είχε μεταδοθεί ότι είχε σπάσει τους κωδικούς της) και είχε αναρτήσει μήνυμα διαφημίζοντας προσφορές για τη χθεσινή ημέρα με σκοπό να προσελκύσει στο εστιατόριο McDonald’s του εμπορικού κέντρου συνομηλίκους του.

Οι γονείς του, μέχρι στιγμής, δεν έχουν μπορέσει να ρίξουν φως στην υπόθεση, καθώς τελούν σε κατάσταση σοκ.

Ο νεαρός όπως έγινε γνωστό από τις ανακριτικές αρχές προμηθεύτηκε το πιστόλι από την αγορα του deep web, του λεγόμενου αόρατου web, θέατρο παράνομων συναλλαγών. Οι γερμανικές αρχές διερευνούν τον τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα