Μ.Μαξίμου: «Να σταματήσει η ΝΔ τον αντιθεσμικό κατήφορο»

13:55 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Να σταματήσει τον ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό κατήφορο και να αναλάβει τις συνταγματικές υποχρεώσεις της, ως αξιωματική αντιπολίτευση μίας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας», ζητά από τη ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, την κατηγορεί ότι επιχειρεί «να μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ και να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με στόχο να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να επιστραφεί

το τίμημα των 258 εκατομμυρίων ευρώ, που καλούνται να καταβάλλουν οι υπερθεματιστές, να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα και να μην κατοχυρωθεί το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας χθες στο ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» έκανε λόγο για «αντίφαση στη γραμμή της ΝΔ», τονίζοντας: «Αντί να παριστάνουν τη μετανοημένη Μαγδαληνή να κοιτάξουν να βγάλουν από μέσα τους οριστικά τα δαιμόνια της διαπλοκής. Να κάτσουν στο τραπέζι στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να συναινέσουν στον ορισμό ΕΣΡ και να κλείσει ο φαύλος κύκλος της ντροπής και της αναξιοπρέπειας.»

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για έντονη αντίδραση της ΝΔ επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι πλήττεται η δημοκρατία : «Δεν μπορούμε να μετέχουμε στη συζήτηση για το ΕΣΡ γιατί είναι κωμωδία , διότι αυτοί που το παρέκαμψαν σήμερα πάνω να το επαναφέρουν».

«Το ΕΣΡ από την πρώτη στιγμή έπρεπε να έχει συγκροτηθεί και κακώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν βοήθησαν στη συγκρότησή του. Με τη συναίνεση που απαιτείται πρέπει κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συνεννοηθούν για να υπάρξουν τα 4/5 που απαιτούνται στην Διάσκεψη των Προέδρων και να συγκροτηθεί» , τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Προτείνουμε η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά», δήλωσε από το ΠΟΤΑΜΙ ο Γιώργος Αμυράς.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:ΣτΕ – τηλεοπτικές άδειες : Στο νοσοκομείο σύμβουλος Επικρατείας και πειθαρχική έρευνα σε βάρος Αντιπροέδρου

Keywords
Τυχαία Θέματα