Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Οραματίζομαι το αύριο – Αξίξουμε καλύτερα

20:26 16/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είµαστε εδώ για να δηµιουργήσουµε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη,

στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Επεσήμανε επίσης ότι η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα του. Δεσμεύτηκε για την καθιέρωση λειτουργικού τραπεζικού συστήματος για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων.

Αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι είναι «δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα και πρόσθεσε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. «Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, που περιλαμβάνει «δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων». «H Ελλάδα που εγώ οραµατίζοµαι είναι ένας κόσµος που ανατέλλει, όχι µια χώρα που δύει. Δεν έχω στο νου µου µόνο αριθµούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Αξίζουμε καλύτερα», επανέλαβε πολλές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ. «Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε στη μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η «δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων».

O πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «θα εφαρμόσει την αξιολόγηση παντού» και ότι «θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας και χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια του έθνους το δημογραφικό».

Πηγή:ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα