Μιχάλης Τζελέπης : Σε ομηρία οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

22:49 31/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκονται σε «ομηρία», υποστηρίζει σε Ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή για τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης.
Όπως σημειώνει ο βουλευτής οι εργαζόμενοι στις δομές έχουν προσληφθεί προ 15ετίας μέσω Α.Σ.Ε.Π. και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην πλειοψηφία των

δομών τ παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος βασίζεται κυριολεκτικά στο φιλότιμο και τη θέληση των εργαζομένων. Παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησής για άμεση και οριστική επίλυση του εργασιακού προβλήματος , οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Με το άρθρο 153 του ν. 4483/2017 εφαρμόζεται παράταση στη διάρκεια του προγράμματος αλλά και στις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων μέχρι τις 31/12/2019. Σήμερα, εννέα μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των συμβαλλόμενων Φορέων παραμένει ανολοκλήρωτη.
Ο κ. Τζελέπης ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν με ποιόν τρόπο σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν την «εργασιακή ομηρία» των εργαζομένων του , όπως επίσης και πότε αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων . Ακόμα, ο Βουλευτής αιτείται να ενημερωθεί εάν σκοπεύουν οι αρμόδιοι Υπουργοί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις εργασίας στις δομές του ΒΣΣ. Τέλος, ο κ. Τζελέπης ερωτά εάν προτίθενται οι Υπουργοί να ενισχύσουν, να αναβαθμίσουν ή και να αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα υλικοτεχνικά μέσα που χρησιμοποιούνται καθημερινά για τις ανάγκες του προγράμματος ΒΣΣ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα