Μια αλλιώτικη διαμαρτυρία για τις προσαγωγές μουσικών του δρόμου

14:24 11/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, μια συμβολική »κατάληψη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και η παραλία της πόλης θα πλημμυρίσει με κάθε λογής μουσική.

Με αφορμή την προσαγωγή μουσικών που έπαιζαν στο δρόμο με την κατηγορία της επαιτείας, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος κάλεσε όλους τους μουσικούς σε κινητοποίηση του κλάδου.

Στην πρωτότυπη αυτή μουσική συνάντηση θα λάβουν μέρος όσοι μουσικοί θέλουν να παίξουν ελεύθερα

στον κόσμο και τους περαστικούς στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Απόσπασμπα της επιστολής που στάλθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

» … Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θα εξακολουθήσει στο μεταξύ να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την δραστηριότητα των «μουσικών του δρόμου» και αποφασίσαμε, αντί άλλης διαμαρτυρίας, να καλέσουμε μια Κυριακή εν ευθέτω χρόνω τις διάφορες ομάδες μουσικών και άλλων καλλιτεχνών της πόλης, να παραταχθούνε στην παραλία και να παίζουν για τους περαστικούς μουσική, τραγούδια, θεατρικά κ.ά. Για μια Ελεύθερη Τέχνη, Ζωντανή Παραλία, Ανοικτή Πόλη, Αλληλέγγυα Κοινωνία. Οι αρχές θα είναι βέβαια ευπρόσδεκτες και ελπίζουμε να παραβρεθούν και να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα. »

Keywords
Τυχαία Θέματα