Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών εστίασης ζητά η Μ.Κομνηνάκα

00:04 16/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη στήριξη των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς 7 βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής νομού Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα.

Ερωτώνται οι υπουργοί, τι προτίθενται να κάνουν, λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, ώστε:

– Να αποδοθεί άμεσα το επίδομα

ειδικού σκοπού μηνός Μαΐου, χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

– Να επανενταχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2019, ώστε οι προβλεπόμενες αναστολές να έχουν ένα στοιχειώδες αντίκρισμα.

– Να απαλλαχθούν από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες που επιβλήθηκαν τα μέτρα αναστολής, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

– Να απαλλαχθούν από την καταβολή δημοτικών τελών (για τραπεζοκαθίσματα κλπ.) για τους μήνες που ισχύουν έκτακτα μέτρα.

– Να εξασφαλιστούν φτηνότερα τιμολόγια και να απαγορευτούν οι διακοπές για ρεύμα, νερό κλπ. για τους επόμενους μήνες.

– Να απαγορευτούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, για όλους, κατ’ αρχάς μέχρι το τέλος του χρόνου.

– Να παραγραφεί μέρος των ήδη συσσωρευμένων χρεών σε εφορία και τράπεζες, κατ’ αρχάς το σύνολο τόκων και προστίμων, αλλά και μέρος του κεφαλαίου.

– Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο πρόγραμμα “επιστρεπτέας προκαταβολής” χωρίς πολυδαίδαλες διαδικασίες, υποχρεώσεις καταβολής ΦΠΑ κλπ., προσθέτοντας σε αυτό και τους α/α χωρίς προσωπικό.

– Να αποδοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους όσοι δεν καταφέρουν να ανοίξουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, χωρίς τις προϋποθέσεις που οδηγούν στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας τους από αυτό».

The post Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών εστίασης ζητά η Μ.Κομνηνάκα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα