Μεσολόγγι:191 χρόνια ,παραμένει Παγκόσμιο Σύμβολο Θυσίας

13:02 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 191η Επέτειος της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου τιμήθηκε με συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος τελέσθηκαν ο Όρθρος και η αρχιερατική θεία λειτουργία ενώ η επίσημη Δοξολογία έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, για να ξεκινήσει η Λιτανευτική Πομπή .

Η Εικόνα της Εξόδου και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ έφτασαν στον Κήπο των Ηρώων με τιμές που απέδωσαν, το άγημα της Προεδρικής Φρουράς και τα αγήματα των τριών Σωμάτων του Ελληνικού μας Στρατού.

Μετά

την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Τέλος η υψίφωνος Vivian Douglas απέδωσε το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι», με τη συνοδεία της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε όμως στο Μεσολόγγι και το βράδυ του Σαββάτου στην Αναπαράσταση της Ανατίναξης της πυριτιδαποθήκης από το Δημογέροντα Χρήστο Καψάλη ως η ύστατη πράξη αντίστασης ,όταν κυκλώθηκε από τον εχθρό η αποθήκη με τα γυναικόπαιδα, δείγμα τρανό της αυτοθυσίας των Εξοδιτών.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα