Μεσολόγγι: Παραδοσιακή αλιεία και αειφορία

11:13 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η προώθηση , η ευαισθητοποίηση, η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την υπογραφή Συμφώνου Καλής Συνεργασίας μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο.

Το σύμφωνο καλής συνεργασίας επισημαίνει τους στόχους και τους όρους της συνεργασίας μεταξύ των δυο οργανισμών στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το ΜedINA στο Μεσολόγγι.
Το έργο αυτό εστιάζει στη παραδοσιακή αλιεία στο Μεσολόγγι και αποτελεί μέρος μεγαλύτερου προγράμματός

του Mediterranean Consortium for Nature and Culture για τη στήριξη περιβαλλοντικά φιλικών παραδοσιακών πρακτικών στη Μεσόγειο.

Στους βασικούς στόχους του συμφώνου καλής συνεργασίας βρίσκονται η αειφόρος ανάπτυξη της λιμνοθάλασσας με επίκεντρο τον επαγγελματία αλιέα, η στήριξη των παραδοσιακών αλιέων, η ανάδειξη της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομίας και η διατήρηση της ιδιαίτερης ταυτότητας της περιοχής καθώς και η ανάπτυξη ήπιων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Το σύμφωνο καλής συνεργασίας υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΦΔ/ΛΜ κ. Φώτης Περγαντής και ο Διευθυντής του ΜedINA κ.Ευθύμιος Παπαγιάννης.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα