Μερική απαγόρευση απόπλου σε αρκετά λιμάνια λόγω θυελλωδών ανέμων

09:20 22/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Μετ' εμποδίων εκτελούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη. Σε ισχύ έχει τεθεί μερική απαγόρευση απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Βόλου, ενώ κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου, Κυλλήνης, Ηγουμενίτσας.Ειδικότερα, από τον Πειραιά
δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα καθώς και από Φανερωμένη Σαλαμίνας για την Πάχη Μεγάρων.
Επίσης, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν αποπλέουν τα πλοία για Κυκλάδες, ενώ απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ από το Βόλο για τις Σποράδες. Κανονικά πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου.
Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές από Πρίνου- Καβάλας, Κυλλήνης- Κεφαλλονιάς και Κυλλήνης- Ζακύνθου. Ανοιχτές όμως είναι πια οι γραμμές Ρίου- Αντιρρίου, Ηγουμενίτσας- Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας- Λευκίμμης. Σήμερα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα επικρατούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι πολύ θυελλώδεις στο νοτιοανατολικό δυτικό Κρητικό πέλαγος, στην Ιεράπετρα, στο Θρακικό, στο βορειοανατολικό και βορειοδυτικό Αιγαίο, στον Θερμαϊκό και στο Στενό Καφηρέα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, μέχρι θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και θερμοκρασία 11 με 18 και 7 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα