Μεγάλη επιχείρηση αποχιονισμού στον κεντρικό τομέα της Λάρισας

12:28 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με τις έντονες χιονοπτώσεις, σε συνθήκες ολικού παγετού για έκτη συνεχή ημέρα.

Σημειώνεται ότι το ύψος του χιονιού, ξεπέρασε σε πολλά σημεία της πόλης τα 30 εκατοστά. Χθες αργά το βράδυ με την παύση των φαινομένων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποχιονισμού και ρίψη αλατιού σε βασικούς συλλεκτήριους οδικούς άξονες.

Σήμερα από νωρίς το πρωί, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια στον κεντρικό τομέα της πόλης και ειδικότερα στο

τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Κραννώνος, Λαγού, Αεροδρομίου).

Στον συγκεκριμένο τομέα, επιχειρούν από νωρίς το πρωί περισσότερα από 10 μηχανήματα, κάνοντας εργασίες αποχιονισμού, ενώ σε πλατείες και πεζοδρόμους και όπου αλλού χρειαστεί γίνονται και ρίψεις αλατιού. Επίσης, πεζοί εργαζόμενοι του Δήμου, συμβάλουν με φτυάρια στις εργασίες αποχιονισμού.
Όταν ολοκληρωθεί η παρέμβαση στον κεντρικό τομέα – αναμένεται να διαρκέσει μέχρι νωρίς το μεσημέρι, όλα τα μηχανήματα θα κατευθυνθούν στις συνοικίες της πόλης.

Αλάτι για τους πολίτες
Ποσότητες αλατιού, έχει αποθέσει ο Δήμος Λαρισαίων, σε πέντε σημεία της πόλης. Οι ποσότητες ανανεώνονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Ειδικότερα οι χώροι, που βρίσκεται το αλάτι είναι οι εξής:
•Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης
•Οπισθεν Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
•Δημοτικός Λαχανόκηπος (Αργοναυτών και Παιωνίου)
•Οδός Λαγού, απέναντι απο τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ
•Περιοχή υπεραστικού ΚΤΕΛ (οδό Ρόδου)

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες θα σπεύσουν να προμηθευτούν αλάτι θα πρέπει να το κάνουν με φειδώ και με δικά τους μέσα (σακούλες, μικρά δοχεία κλπ)

Επίσης νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 50 σακιά με αλάτι, άφησαν υπάλληλοι του Δήμου, στην Κεντρική Πλατεία και την πλατεία Ταχυδρομείου. Την ίδια ώρα αλατιέρα, περνάει από πεζοδρόμους και πλατείες στο κέντρο της πόλης.

Στον δήμο Τυρνάβου
Στο δήμου Τυρνάβου και σήμερα Πέμπτη, συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου Τυρνάβου και ιδιωτών, εργάζονται συνεχώς, προσπαθώντας να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, σύμφωνα με το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας ενώ γίνονται ρίψεις αλατιού.

Η κίνηση των οχημάτων στο βασικό οδικό δίκτυο καθώς και στα κέντρα όλων των τοπικών διαμερισμάτων γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Επαναλαμβάνεται η σύσταση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, για κίνηση των οχημάτων σε χαμηλές ταχύτητες και για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου απαιτείται, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου ενημερώνει τους Δημότες ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και την Πέμπτη 12/1/2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα