Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας με τον εντοπισμό της τεράστιας χασισοφυτείας στους Γαργαλιάνους

10:13 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσημες ανακοινώσεις έγιναν απο την Αστυνομία, αναφορικά με την τεράστια χασισοφυτεία που εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή των Γαργαλιάνων και τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω και εντός αυτής, των δύο φερόμενων ως καλλιεργητών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή των Γαργαλιάνων, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, συνολικής έκτασης περίπου

τριών στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1.142- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου. Μάλιστα εκτιμάται πως από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης, οι καλλιεργητές θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα -3.000.000- ευρώ.

Εντός της φυτείας μετά από λίγες ημέρες, συνελήφθησαν ένας 50χρονος από τους Γαργαλιάνους κι ένας 47χρονος από τη Μεθώνη, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και πήραν προθεσμία από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας για ν΄απολογηθούν αύριο.
Να σημειωθεί πως σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ενός στους Γαργαλιάνους, βρέθηκε και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα