Μεγάλες οι ζημιές από την πυρκαγιά

22:31 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην Ανατολή Ιεράπετρας και ο προγραμματισμός για την αποκατάστασή τους, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος, Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Μανώλη Γερακιανάκη.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες στα δίκτυα άρδευσης που είχαν καεί και στην περυσινή πυρκαγιά και είχαν αντικατασταθεί πριν λίγο καιρό, καθώς σε αγροτικές καλλιέργειες και σε δασικές εκτάσεις.
Στην προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση των δικτύων, εν μέσω μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου και των αυξημένων

αναγκών άρδευσης, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, υπογραμμίζοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γίνει γρήγορη αποκατάσταση και να μην προκύψουν επιπλέον προβλήματα.
Όπως ανέφερε, οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας ήδη από σήμερα προβαίνουν στις καταγραφές των ζημιών και στην αποκατάσταση τους. Ο κ. Καλαντζάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε επίπεδο Κρήτης, «καθώς οι συντονισμένες ενέργειες και η άμεση παρουσία πυροσβεστικών ελικοπτέρων, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς και να μην κινδυνεύσουν περιοχές με θερμοκηπιακές καλλιέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα