Με την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομίας συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

12:03 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Στέργιο Πιτσιόρλα, υπουργό και υφυπουργό αντίστοιχα, συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος, έθεσε επί τάπητος το θέμα τριών μεγάλων έργων, της Μαρίνας Μανδρακίου, της Νέας Αγοράς και του Εθνικού Θεάτρου.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την αποδέσμευση της Μαρίνας Μανδρακίου από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, με την υποχρέωση μάλιστα του αναδόχου, ως αντιστάθμισμα, να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα,

ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε την πολιτική παρέμβαση του Υπουργού, για την απεμπλοκή σημαντικών αναπτυξιακών έργων, βαρύνουσας σημασίας για την τοπική οικονομία αλλά και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Ρόδου, ανέφερε:

«Η Ρόδος διαθέτει ανεκτίμητης αξίας ιστορικά ακίνητα για τα οποία υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση τους.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπάγεται στο στόχο 2 του ΕΣΠΑ, όπου δεν προβλέπεται χρηματοδοτική δυνατότητα από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επομένως, πρέπει ν’ αναζητηθούν άλλες πηγές χρηματοδότησης, είτε από ιδιώτες επενδυτές, είτε μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμοι εθνικοί πόροι», προσθέτοντας ότι ειδικά για τη Μαρίνα της Ρόδου, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η αξιοποίησή της, με τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού, σε συνέχεια αυτού που ανεστάλη προ πενταετίας, μετά την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα