Με σύμμαχο την παράδοση κόντρα στον πρωτοπόρο

00:00 1/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αγώνας του Πανσερραϊκού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης που θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 15:00μμ στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών (ΕΡΤ3) ανοίγει την αυλαία της 24ης αγωνιστικής στη Football league.

Οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν την πρωτοπόρο ομάδα του βαθμολογικού πίνακα που και είναι η μοναδική αήττητη στην κατηγορία. Μάλιστα ο Απόλλων έχει εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες μακριά από το γήπεδο του. Ο Πανσερραϊκός θα αγωνιστεί χωρίς βαθμολογικό άγχος, κάτι που του το έχει καταφέρει με την καλή συγκομιδή

βαθμών που έκανε στα τελευταία οχτώ παιχνίδια του στα οποία είχε πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Βέβαια αυτό που δεν έχει καταφέρει η Σερραϊκή ομάδα είναι να κερδίσει κάποιον από την κορυφή αφού γνώρισε την ήττα στις Σέρρες και από τη Λαμία και από τα Τρίκαλα (με το ίδιο σκορ 0-3).

Με απόντα τον Στέβιτς

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αφού μόνο ο Ντούσαν Στέβιτς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Ο Γιώργος Ιωαννίδης επιστρέφει από τιμωρία ενώ Χρήστος Ρούτσης, Στέργιος Καψάλης και Σάκης Κανούλας συμμετείχαν στις προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης άφησε εκτός αποστολής τους Μέλκα, Τάντιτς, Άντριτς και Παναγιωτίδη. Η αποστολή του Πανσερραϊκού είναι:

Ρίστιτς, Κασίμης, Βοσκόπουλος, Τσελεπίδης, Παπατζίκος, Καψάλης, Ιωαννίδης, Ντοράγκι, Σιάκκας, Τζέσι Φουσού, Γαβριηλίδης, Ρούτσης, Τσιμίκας, Τσούτσης, Πόζογλου, Κάκκο, Κανούλας και Γκούρτσας.

Με σύμμαχο την παράδοση

Ο Πανσερραϊκός έχει και κάτι… σύμμαχο του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «κόκκινοι» έχουν με το μέρος τους την παράδοση αφού στα 27 παιχνίδια που έγιναν στις Σέρρες κέρδισαν τα 15, οχτώ παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και μόλις τέσσερις φορές νίκησε ο Απόλλων.

Ντεμπούτο για Μίχαλικ

Μάλιστα ο Πανσερραϊκό από το 1966 μέχρι το 1986, για είκοσι χρόνια ήταν αήττητος κόντρα στον Απόλλωνα αλλά στις 5 Ιανουαρίου 1986 η ομάδα της Ριζούπολης κέρδισε για πρώτη φορά στις Σέρρες με 4-0 στο ντεμπούτο του Πάβελ Μίχαλικ στην εστία του Πανσερραϊκού.

Η μεγαλύτερη νίκη χωρίς tv

Η μεγαλύτερη νίκη του Πανσερραϊκού κόντρα στον Απόλλωνα ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2001 στην Ηράκλεια με 4-1 και με προπονητή τον Χρήστο Αρχοντίδη. Το παιχνίδι ήταν για την 1η αγωνιστική, η διοργανώτρια δεν είχε έρθει σε συμφωνία με τηλεοπτικό σταθμό και τα τέσσερα κόκκινα γκολ (Παναγιωτίδης, Μουτίδης, αυτογκόλ, Τσιφούτης)… χάθηκαν αφού δεν υπήρχε κάμερα στο γήπεδο. Ο Απόλλων πέτυχε πέρυσι την πιο μεγάλη του νίκη κερδίζοντας στις Σέρρες με 5-0 με τα τρία γκολ του Καμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα