Με πολλές εκπλήξεις η 10η «Zootechnia 2017»

18:04 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλογα, που καλπάζουν αγέρωχα, βασιλικοί πύθωνες, ξεχωριστά είδη από σαύρες, ταραντούλες, αλλά και εξωτικά πουλιά, έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, «Zootechnia 2017».
Τα βλέμματα μικρών και μεγάλων συγκεντρώνονται στο περίπτερο 16, εκεί όπου τριάντα άλογα, ελληνικών και ξένων φυλών, πραγματοποιούν εντυπωσιακές επιδείξεις στο «6ο

Σαλόνι Αλόγου». Τα υψηλόσωμα ζώα, μαζί με τους αναβάτες τους, προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες.
«Έχουμε συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα και το θέαμα το οποίο προσφέρουν τα τριάντα άλογα είναι μοναδικό. Το κάθε ζώο και η κάθε ράτσα έχει την ιδιαιτερότητά του. Οι Έλληνες ασχολούνται με το άλογο και θα ασχολούνται γιατί το αγαπάνε», δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλέων και υπεύθυνος για την έκθεση αλόγου στη Θεσσαλονίκη, Θανάσης Βήτος.
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, επίσης, να δουν μέσα σε ειδικές προθήκες βασιλικούς πύθωνες, βόες, καλαμποκόφιδα, είδη από σαύρες και ταραντούλες. Πρόκειται για διαφορετικά είδη ερπετών που ολοένα και πιο συχνά επιλέγονται από ενδιαφερόμενους ως κατοικίδια ζώα.
«Είναι κάτι πιο ξεχωριστό σε σχέση μ’ ένα ψάρι ή ένα ωδικό πτηνό, ωστόσο υπάρχει φανατικό κοινό που επιλέγει να έχει ως κατοικίδιο ζώο ερπετά, διότι είναι απλή η φροντίδα τους και υπάρχει ευκολία στη συντήρηση τους», τόνισε ο Χρήστος Γιαμλόγλου, υπάλληλος καταστήματος για κατοικίδια.
Η 10η Zootechnia, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, θα παραμείνει ανοιχτή για τους επισκέπτες έως την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα