Με μαθητές του 2ου ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου

23:37 21/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθισμένη σε ένα παγκάκι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου συνομίλησε με τους μαθητούς του 2ου ΣΔΕ, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζήτησε μαζί τους τρόπους βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και φιλοξενίας τους στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Γιώργος Τράντας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση αυτή της κ. Δημητρίου, η οποία έγινε πριν λίγες ημέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καταδεικνύει το ενδιαφέρον της και την ευαισθησία της να βελτιωθούν ζητήματα που άπτονται της παραμονής, αλλά και της εκπαίδευσης των κρατουμένων στα Σχολεία που λειτουργούν εντός των φυλακών της χώρας. Η κ. Δημητρίου, συνοδεύονταν από τους Εισαγγελείς Εφετών κκ. Μαγκούτα και Μετσοβίτου, ενώ οι κρατούμενοι στο πλαίσιο του διαλόγου που έγινε έθεσαν θέματα που έχουν σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και τα δικαιώματά τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ 2o ΣΔΕ
Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος Στήριξης Κρατουμένων «Διέξοδος», πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Τράντας, υλοποιεί πρόγραμμα ελληνομάθειας για κρατούμενους των φυλακών. Όπως εξήγησε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που υλοποιείται εντός του 2ου ΣΔΕ των φυλακών της Λάρισας, ο κ. Τράντας στην ΕΡΤ, το παρακολουθούν 30 άτομα, ενώ το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Επί του παρόντος, σημείωσε ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ λειτουργούν δύο τμήματα των 15 ατόμων, στα οποία διδάσκουν εθελοντές, ενώ αξίζει να υπερτονιστεί το γεγονός ότι οι μαθητές – τρόφιμοι των φυλακών που το παρακολουθούν, παραιτούνται των όποιων δικαιωμάτων ή απολαβών σε σχέση με ημερομίσθια και ζητούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα