Με κάκωση νωτιαίου μυελού το παιδί που μαχαιρώθηκε στην Κρήτη

19:24 16/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Μετά από την πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 12χρονος Ρώσος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπελίας του νοσοκομείου πάιδων Αγλαϊα Κυριακού και η εκτίμηση για την κατάσταση της υγείας του θα γίνει όταν ο ασθενής θα σταματήσει να είναι σε καταστολή. Η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή αλλά ελεγχόμενη. Το 11χρονο παιδί από τη Ρωσία μαχαιρώθηκε από έναν 20χρονο ανιματέρ ξενοδοχείου στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι νευροχειρουργοί διαπίστωσαν κάκωση του νωτιαίου μυελού.
Νωρίτερα σήμερα, ο 20χρονος Ολλανδός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή. Aκολούθως παραπέμφθηκε στην τακτική ανακρίτρια από όπου πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις: Ηράκλειο: Ερωτηματικά για τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία

Ο νεαρός εργαζόταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου και κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία με 20 μαχαιριές, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο, επειδή το παιδί ανακάλυψε ότι του είχε κλέψει το κινητό και τον υπολογιστή του.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να ορισθεί δικηγόρος του.


Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του -όπως και κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς- και μάλιστα με κυνικό τρόπο περιέγραψε πως μαχαίρωσε τον 11χρονο σε ένα απόμερο σημείο και άρχισε να τον χτυπάει με όλη του τη δύναμη.

Υποστήριξε επίσης ότι πίστευε πως τον είχε σκοτώσει και τον έσυρε 5 μέτρα πιο μακριά, προκειμένου να τον θάψει, όταν θα τελείωνε από τη δουλειά του.

Στη συνέχεια, πλύθηκε και έπλυνε και το μαχαίρι το οποίο φύλαξε και συνέχισε κανονικά την δουλειά του, όπως είπε, ενώ ομολόγησε μετά που έμαθε ότι ο 11χρονος ζούσε και ο κλοιός είχε πλέον σφίξει για τον ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα