Με επιτυχία το τουρνουά χάντμπολ στη Λαμία

12:31 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη Κυριακή 13/11/2016 στο κλειστό γήπεδο του Χαλκιοπουλειου στη Λαμία, διοργανώθηκε το 1ο επίσημο τουρνουά Χειροσφαίρισης ηλικιακών κατηγοριών Κεντρικής Ελλάδος για τη φετινή αγωνιστική χρονιά , υπό την αιγίδα της Ο.Χ.Ε. και του εκπροσώπου της , Ομοσπονδιακού προπονητή για την περιοχή, κ. Τσιάπα Ιωάννη .

Συμμετείχαν ομάδες από την Κεντρική Ελλάδα , στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος στη ευρύτερη περιοχή ηλικιών από 8 -16 ετών. Συγκεκριμένα

πήραν μέρος οι ομάδες, Larissa Handball Club από τη Λάρισα , υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή, κ. Βασίλη Γκουραβα, ψυχή αυτής της προσπάθειας, από το Βόλο, Ευρυτος Βόλου, Κένταυρος Αγριάς Βόλου , και από τη Λαμία οι Αμφικτυονες Λαμίας που αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση αυτού του τουρνουά .
Η ομάδα της Λάρισας , συμμετείχε πλήρης σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα , με τις κατηγορίες Προμινι , Μίνι , Παμπαιδες Β ‘ καθώς και Παμπαιδες Α’ , με πολύ επιτυχημένη παρουσία και καλή αγωνιστική προσπάθεια που μετουσιώθηκαν σε 5 νίκες και μια ήττα με σκορ που κρίθηκε με 1 γκολ διαφορά 17 -16 .

Αναφορικά με την προσπάθεια αυτή ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής κ. Βασίλης Γκουράβας σημείωσε, πως «οι αγώνες αυτοί έγιναν στα πλαίσια τη ευρύτερης προσπάθειας να κινητοποιηθούν όσα πιο πολλά παιδιά μπορούμε, ώστε να έρθουν κοντά στον αθλητισμό , στο χάντμπολ που σαν άθλημα μπορεί να προσφέρει πέρα από την υγεία , τη καλή φυσική κατάσταση , την ευεξία , το ξεκούρασμα από το διάβασμα , την δημιουργική εκτόνωση , επίσης και το γερό σώμα , την ομαδικότητα , την κοινωνικότητα , το ήθος , και χαρακτηριστικά που πρέπει να πάρει από εμάς τους προπονητές και να τα ‘’ φέρει ‘’ μαζί του σε όλη του τη ζωή , ως προσωπικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα